Hirdetés
Forrás: Fauna>>>>

A Fur Free Alliance és a Fauna Egyesület által szervezett Design against Fur – Design a szőrme ellen – című nemzetközi plakátverseny 2004. évi győztese a kanadai Michael Blain, akinek Bozsik Yvette táncművész adta át az első díjat a Trafóban.

Bozsik Yvette maga is állatvédő, az ő támogatásával zajlott a Fauna Egyesület téli kampánya, amelynek részeként a magyarok is részt vettek egy szőrmeellenes plakátversenyben. Ennek keretében a világ különböző országaiban élő tehetséges diákok arra buzdítanak, hogy az emberek ne vásároljanak szőrmebundát vagy olyan ruhát, cipőt, amelyet valódi szőrmével díszítenek. A verseny fő szervezője, a Szőrmeellenes Világszövetség (Fur Free Alliance, FFA) világszerte több mint 35 állatvédő szervezetet tömörít, köztük a magyar Fauna Egyesületet.

Az Amerikai Egyesült Államokból érkező dr. John Grandytől, Amerika legnagyobb állatvédő szervezetének, a Human Society of The United States alelnökétől az MTI munkatársa megkérdezte: miért nem próbálják meggyőzni a világhírű divattervezőket? Hiszen az idén különösen hangsúlyos lesz a valódi szőrme és az egészen fiatal lányoknak szánt ruhákon is megjelenik ez mint díszítő elem. Dr. John Grandy válaszában elmondta: már vannak olyan cégek, mint például a Zara, és olyan divattervezők, akik lemondanak a valódi szőrméről. Elvégre a műszőrme ugyanolyan szép és puha lehet, és nem kell miatta állatok ezreinek szenvedni egy szűk helyen hónapokig, iszonyú fájdalmak közepette elviselni a tenyésztés embertelen körülményeit.

Michael Blain díjnyertes plakátján egy szőrmegallér látható és a következő szöveg: “100 százalék csapdázott és lenyúzott rókaprém. Tudja Ön, mi a véres valóság?” Blain díja ötezer euró volt készpénzben, no meg a budapesti utazás.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás