Hirdetés
greenfo

Nemcsak a park állatai, hanem az odalátogató turisták is új épülettömböt vehettek birtokba a Miskolci Vadasparkban, ahol az állatok számára egy karantén épületet, a látogatóknak pedig egy szolgáltató egységet adtak át.

A Miskolci Vadaspark új épületei mintegy 46 millió forintba kerültek, amelynek felét pályázati forrásból, másik részét a városi önkormányzat támogatásából biztosították – mondta Murai Gábor, a parkot fenntartó Miskolci Városgazda Kht. ügyvezetője.

Nagyon hiányzott egy a látogatók elől kerítéssel elhatárolt karantén épület, ahová bekerülhetnek az új egyedek, illetve a beteg, fertőzött állatok. Az épület kialakítása lehetővé teszi főemlősök, vízi- és futómadarak, patások, ragadozók, hüllők, illetve papagájok elkülönítését. Ezáltal maximálisan megfelelünk azon uniós szabványoknak, amely kimondja, hogy valamennyi újonnan érkezett példányt megfigyelés alatt kell tartani, még akkor is, ha a dokumentumok alapján az állat teljesen egészséges” – fejtette ki az ügyvezető. Beszámolt arról, hogy a látogatók komfortérzetét növeli az a szolgáltató egység, amelyben helyet kapott egy pelenkázó, valamint a mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelyiség is. “Ezzel a beruházással egy húsz év óta húzódó probléma oldódott meg” – jegyezte meg Murai Gábor.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás