Hirdetés

Kiváló a Balaton vízminősége, a tó vízszintje pedig 35 centiméterrel haladja meg a tavalyi értékeket. A kormány még az idei nyári turista szezon előtt bevezeti a számos kedvezményre jogosító Balaton-kártyát – hangzott el a Balaton Tárcaközi Bizottság idei első, csütörtöki ülésén, amelyen a tóval foglalkozó kormányhatározat végrehajtását tekintették át.

A Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter által vezetett tárcaközi bizottság a tó vízminőségével és vízszintjével kapcsolatos tájékoztatón kívül a többi közt a vízpart-rehabilitáció helyzetéről, a nádas minősítésének felülvizsgálatáról, valamint a balatoni régió Nemzeti Fejlesztési Tervben megjeleníthető fejlesztéseiről hallgatott meg beszámolót.
A testület tagjai megtárgyalták a tóban felszaporodott busa állomány csökkentésének megoldási módozatait, az orvhalászat elleni lehetséges intézkedések körét, továbbá szó esett a parton és a tóban folyamatosan keletkező kommunális hulladék eltávolítására vonatkozó elképzelésekről.
Az ülésen elhangzott, hogy a balatoni kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően még az idei nyári turista szezon előtt bevezetik a számos kedvezményre jogosító Balaton-kártyát.
A bizottság áttekintette a gyapjas pillék elleni idei védekezés várható költségét.
A tárcaközi bizottság, Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter személyében új társelnökkel egészült ki.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás