Hirdetés

Változik a karácsonyi ünnepek alatt a MÁV, a Volán és a BKV járatainak menetrendje. A határállomásokon torlódásra számítanak a hatóságok, ezért több helyütt kerülőutat javasolnak az átkelőknek.

A karácsonyi ünnepek alatt a MÁV vonatai ma és hétfőn ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra, december 27-én a hétfői napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Az állami vasúttársaság javasolja az utazóknak, hogy elővételben váltsák meg a jegyeiket, hogy elkerüljék a tumultust. December 26-án IC-mentesítő járatot küldenek Sátoraljaújhelyről Budapestre 16 óra 23 perckor. A Somogy InterCity az ünnepi forgalom ideje alatt dupla motorvonat-szerelvénnyel közlekedik. A menetrendről a Mávdirekt 06-40-49-49-49-es számán lehet érdeklődni.

A Volánbusz Zrt. a helyi, helyközi és távolsági autóbuszjáratait december 24-től keddig a munkaszüneti napokon alkalmazott menetrendje szerint közlekedteti. Néhány vonalon csökkentett közlekedési rend lesz érvényes. Ma az utolsó járatok Budapestet 16 óra körül hagyják el, és másnap kora reggel még nem közlekednek a buszok. A társaság kéri utasait, hogy az utazás kezdete előtt érdeklődjenek a területileg illetékes kirendeltségeknél is a menetrendről.

A nagy forgalmú határátkelőhelyeken időszakosan torlódások alakulhatnak ki a következő napokban – tájékoztatott Timár Zoltán, a határőrség szóvivője. Ennek elkerüléséért Hegyeshalom esetében a fertődi, a kópházi, a rajkai, vagy a soproni átkelőt javasolja. Nagylak helyett a kiszombori és battonyai, a gyulai, illetve a méhkeréki határátkelőhelyeket lehet igénybe venni. Ártánd mellett Nyírábránynál is át lehet menni Romániába. 

Három helyett hat kocsival járnak az ünnepi hétvégéken napközben a Szentendrei, a Gödöllői és a Csepeli HÉV-vonalakon a szerelvények. Sűrűbben indul a 2-es és a 3-as metró is. Ma napközben a BKV járatok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az autóbuszok, villamosok és trolibuszok délután négy óráig indulnak, ezután a gyakrabban közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni. Hétfőn és kedden a BKV járatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A két ünnep között (december 24-től január 1-jén estig) ingyenes lesz a parkolás a főváros majdnem teljes területén kivéve a Budai Várban, a Citadellánál és a Margitszigeten.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás