Hirdetés

Eltúlozzák a természettudósok és a környezetvédők a klíma felmelegedésének hatását a társadalomra. A gazdasági szakértőknek ezért meg kellene akadályozniuk, hogy a természettudósok és a környezetvédők “betörjenek” az ő tudományos felségterületükre – jelentette ki Václav Klaus, cseh államfő Prágában egy, a légköri felmelegedésről tartott előadásában.

Václav Klaus, aki évek óta éles vitában áll a környezetvédőkkel, s nem hajlandó elismerni tevékenységüket, elmondta, hogy nézeteit erről a kérdésről egy könyvben foglalta össze, amely a közeli hetekben jelenik meg Prágában. “Meggyőződésem, hogy a klímaváltozásokról folytatott jelenlegi vitákhoz a közgazdászoknak is van mondanivalójuk” – szögezte le a közgazdász végzettségű politikus.

A globális felmelegedéssel kapcsolatos nézeteit a cseh államfő a közelmúltban azokban a válaszokban is kifejtette, amelyeket az amerikai kongresszus által megfogalmazott kérdésekre adott. Klaus felszólította a politikusokat: ne engedjenek a magukat környezetvédőknek minősítő személyek és csoportok nyomásának, s védjék meg a szabad társadalom elveit. “A kommunizmust a környezetvédők becsvágyának a veszélye váltotta fel” – figyelmeztette Klaus az amerikaiakat.

Jan Pret neves cseh klimatológus szerint Václav Klaus véleménye a klímaváltozások hatásairól merőben ellentétes az eddigi tudományos ismeretekkel. Klaus szerdai előadásában ismételten kifejtette: nem a klíma van veszélyben, hanem a fundamentalista környezetvédők veszélyeztetik az emberi szabadságot, s ezt nem szabad megengedni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás