Hirdetés
(X)

A nagy nyári kánikulában, amikor magasra szökik a környezeti hőmérséklet, mi más lenne jobb program annál, minthogy csobbanunk egyet a hűs vízben? Nem véletlen, hogy ilyenkor sokan célba vesznek egy közeli strandot vagy tópartot.

Manapság azonban nem feltétlenül kell útra kelnünk, ha ki szeretnénk élvezni a strandolást, erre ugyanis egy saját épített magiline medence is lehetőséget ad. Ha viszont mellette döntünk, akkor van egy feladat, amire mindenképp megoldást kell találnunk. Ez pedig nem más, mint a medencefedés.

Erre több opció is létezik, ha azonban egy kellően strapabíró, hosszú távon is megfelelő megoldást szeretnénk, ami ráadásul esztétikus is, akkor a polikarbonát-fedés mellett érdemes letenni a voksunkat. 

Mai cikkünkben elmondjuk, miért van akkora jelentősége a fedésnek, és milyen előnyöket nyújt a polikarbonát, lássuk!

Miért fontos a medence lefedése?

A medencefedés mindenekelőtt azért fontos, mert ha le van fedve a víz, akkor védve lesz a különböző szennyeződések – például levelek vagy rovartetemek – ellen, és így sokkal kevesebbet kell a takarításával foglalkozni.

Emellett segít megtartani a víz hőmérsékletét is éjszaka, illetve a hűvösebb napokon. Ennek köszönhetően mindig kellemesen meleg vízben csobbanhatunk, nem kell megvárni, míg újra felmelegszik, és a medence fűtésére sem kell költenünk.

A fedés nemcsak a víz lehűlését, hanem annak párolgását is megakadályozza, így kevesebb vizet kell pótolni, és gazdaságosabb lesz a medence használata. Végül, de nem utolsósorban a fedéssel a biztonságot is növelhetjük, hiszen véd a vízbe esések ellen, aminek különösen akkor van nagy jelentősége, ha kisgyerekek és háziállatok is vannak a közelében. 

A polikarbonát-medencefedés nyújtotta előnyök

Tény, hogy például egy szolártakaró is megoldást nyújthat a fedésre, ha azonban tökéletes végeredményre törekszünk, akkor polikarbonát-medencefedést érdemes választani. A polikarbonát egy átlátszó, rendkívül erős, tartós anyag, ami nagymértékben ellenáll az időjárási elemeknek – beleértve az erős UV-sugárzást is –, valamint a mechanikai sérüléseknek. Kiválóan szigetel, ellenáll a korróziónak és könnyű.

Számos típus közül választhatunk

A polikarbonát-medencefedések számos kivitelben készülhetnek, vannak például fix és mozgatható változatok. Az extra magas, magas, alacsony és extra alacsony modellek is elérhetőek, illetve ajtóval vagy ajtó nélkül is készülhetnek. A tömör polikarbonát víztiszta, üvegszerű kinézettel rendelkezik, míg a légcellás áttetsző, üvegtéglára emlékeztető elemekből épül fel.

Az épített medence remek megoldást kínál, ha nem szeretnénk állandóan útra kelni ahhoz, hogy ki tudjuk élvezni a strandolást. Ha viszont a megépítése mellett döntünk, akkor érdemes rögtön gondoskodni a fedés kialakításáról is, az ugyanis több szempontból is elengedhetetlen.

Ha a minőség, az időtállóság és az esztétikum is fontos számunkra, de a biztonságról sem akarunk lemondani, akkor válasszunk Magiline márkájú medencét polikarbonát-fedéssel!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás