Hirdetés

Az Ideális Otthon ugyan az egyhónapos londoni bemutató neve, de a tudósítások szerint anyagában tudatosan látszik a válogatás azon embereknek címezve, akik a divatot a zöld gondolatisággal kívánják párosítani.

Csökkents, javíts és reciklálj, s mindezt stílussal – ezek a bemutató fő üzenetei, a kiállítás szervezői szerint városi ökodivatot testesítik meg a kiállított tárgyak. Nem véletlenül szerepeltetik rajtuk, hogy anyagok feljavításával, újrafelhasználásával készültek.
A bemutatóra látogatók megismerhetik a reciklálás folyamatait, miként lesz új termék a plasztikszatyorból vagy a sörösdobozokból, de még azt is, mit lehet csinálni a kiürült kölniszórókkal.
A hulladék újrahasznosításáról szóló brit kormányzati akcióprogram vezetője szerint Nagy-Britanniában a háztartási hulladék hasznosítása terén jelentős az előrelépés: most ennek aránya 24 százalék, kétszerte nagyobb mint két éve. A szemlélet is változott, már ítélik egyértelműen rossz minőségűnek például azokat a poharakat, amelyek üveg újrahasznosításával készültek. Az akcióprogram, a WRAP bemutat Londonban egy konyhát, ahol gyakorlatilag minden újrahasznosított anyagból készült. De mint mondják: csupán egy keveset mutattak be a lehetőségekből.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás