Hirdetés

A nyugat-zalai Szentgyörgyvölgy határában mintegy tíz hektárnyi, védett növényekkel borított rét-legelő területet szántottak fel az elmúlt héten; az ügyben természetvédelmi vizsgálat indult – közölte az illetékes szakember az MTI-vel. A védett növények között is ritkaságnak számító kockás liliom, szibériai nőszirom és sárga liliom tenyészett az egyelőre ismeretlen tulajdonú – eddig meg nem erősített információk szerint osztrák bérleményű – az elmúlt hét közepe táján felszántott szentgyörgyvölgyi réten.

“Az eset kapcsán megkezdtük a szakmai vizsgálatot, amelynek tisztáznia kell a természeti kár tényleges mértékét, az eddigi ismereteim szerint eléggé rejtélyes – állítólag hamis néven bejegyzett – tulajdonos és a szántást végző kilétét” – tudatta Lelkes András, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területi felügyelője. A kárt tetézheti, hogy a mintegy tíz hektárosra becsült réttel együtt egerészölyvek és más ragadozó madarak jó vadászterülete is odalett – tette hozzá a felügyelő.

“A vizsgálat kimenetelétől függően a szabálysértési bírságtól a természetkárosítás címén teendő rendőrségi feljelentésig, eljárásig többféle szankció lehetséges” – tájékoztatott Lelkes András.
2003. november 18.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás