Hirdetés
greenfo

Több, mint 600-an vettek részt a zöldek 15. Országos Találkozóján.

A jubileumi találkozó első napján, csütörtökön két előprogramon találkoztak az ország különböző részeiről érkezett környezet- és természetvédők. A 25 lelkes kis zalai zsákfaluban, Dötkön az Országos Találkozót (OT) szervező Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért ökológiai és vidékfejlesztési tájközpontját tekintrhették meg. A látogatók a falucskán kívül a szomszédos borúton is jártak – így jó hangulatban indul a találkozó. A másik csoport a Kis-Balatont nézte meg egy buszos kirándulás keretében.
Képriportunk a dötki előprogramról itt látható >>>>

Péntek délelőtt egy újabb kirándulással folytatódott a program. A résztvevők két természetközeli szennyvíztisztítót néztek meg: a Kacorlak község határában működő nádas rendszerű tisztítót, illetve Tófej három mesterséges tóból álló berendezését.

Maga a találkozó pénteken kora délután nyílt meg hivatalosan, a zalaegerszegi Gönczi Ferenc Általános Művelődési Központban. A négy napos Országos Találkozón több, mint 600-an vesznek részt – közülük sokan négy napra, mások csak rövidebb időre érkeztek. A látogatók megtekinthetik ifj. Baranyai Antal természetfotós „Harmónia a természetben” című kiállítását, illetve a számos civil zöld szervezet paravánjait, kiállításait.

Péntek délután került sor az első plenáris ülésre: a beköszöntő beszédek után megvitatták és elfogadták az OT szabályzatának módosításait és a környezet- és természetvédők által különböző országos bizottságokba delegáltak beszámolóit. Az ezt követő beszélgetésen a környezetpolitika aktuális kérdései kerültek terítékre.
Este, a vacsora után további beszélgetések, viták adtak lehetőséget a kötetlen eszmecserére. Ezután több program közül választhatott a szórakozásra vágyó közönség: a filmvetítéseknek a Shabby Blues Band koncertje és Pepe zenés-táncos mulatsága csinált konkurenciát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás