Hirdetés

Október 2-án reggel végleg búcsúznunk kellett Narától, a hároméves nőstény oroszlánunktól – közölte a Veresegyházi Medveotthon. Az állaton a beltenyésztettség miatt többféle rendellenesség mutatkozott.

Mint az intézmény honlapján írták: Naráról már korábban is tudtuk, hogy a beltenyésztettség miatt bizonyos rendellenességek mutatkoznak nála. Nara és Nolen ugyanis egy testvérpár nászából született, ami sok szempontból negatívan befolyásolta fejlődésüket. Idáig ez nem okozott komolyabb egészségügyi problémákat, nem volt szükség konkrét beavatkozásra.

Az első baljós jelek június végén jelentkeztek és a diagnózis meghatározását követően az állaton műtéti beavatkozás vált szükségessé. Erre sajnos már nem kerülhetett sor, mert az állandó állatorvosi ellátás és gyógyszeres kezelés ellenére az oroszlán állapota folyamatosan romlott, és nem bírta volna ki a műtéttel járó súlyos megterhelést.

Fentiek tükrében, az állatorvosi csapat tanácsára, Nara végleges elaltatása mellett döntöttünk. Az ilyen esetekben mindent megteszünk azért, hogy kiderítsük, mi volt az oka a tragédiának, az ehhez szükséges vizsgálatok már folyamatban vannak.

Narát természetesen mindenki nagyon szerette: nemcsak testvére, Nolen és az állatkerti munkatársak, hanem a nagyközönség körében is igen népszerű volt. Öt hetes korában került hozzánk, állatgondozóink cumisüvegből táplálták nap-mint nap. Utolsó pillanatig várta a gondozók kényeztetését, ezért nehéz és megrendítő tőle elbúcsúzni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás