A rovat kizárólagos támogatója
Zöld Szemmel

Most, hogy egy meghívásos, Virágzó Közösségek elnevezésű világversenyen (Magyarországot is képviselve)  vesz részt Mosonmagyaróvár, különösen visszatetsző, hogy a június 9-én ideérkező zsűri egyik útvonalán, a Magyar utcán lévő programok főszervezője, a Belvárosi Üzletkör,  közösségi oldalán így örömködik,  egy  több évtizedes tiszafa kivégzésén: „Milyen szép a templom így! Végre eltűnt az amorf, szemetet rejtő, vizelettől bűzlő bokor!”  Nem tudom kinek szúrta a szemét ez a zöld. A plébánosét, az üzletkörösökét, a ….. ? S nemcsak a tiszafát vágták ki, hanem eltüntették a Szent László szobor mellett jobbról-balról álló kővirágtartókat is, a benne lévő bokrokkal együtt. Azokkal mi baj volt?  Zavarta a parkoló-tolatókat? Vagy mi?!

Ez a fa sem tudta megvédeni magát, ahogy az utóbbi évek sok-sok társa sem.  Ügyvédje neki sem volt, aki elmondhatta volna, hogy nem ő szemetel, nem ő húgyoz a városban, hanem az emberek. S ha tudta volna, hogy egyszer majd  „amorf” alakjáért állítják a kivégzőosztag elé, akkor lehet sose született volna meg.
2019 május végén Mosonmagyaróváron megbélyegeztek, diszkrimináltak, hamis vádakkal halálra ítéltek egy újabb zöld, élő lényt. És ki is végezték.

S akik ezt szorgalmazták, kérték, akarták, támogatták, engedélyezték, végrehajtották  ők  a Virágzó Közösség környezetszépítő világverseny éllovasai?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás