Hirdetés

2004 május 27-től aki letölti az Internetről a WWF Magyarország honlapját a www.wwf.hu címen, egy külsőleg és tartalmilag is megújult weboldallal találkozik. A Carnation Internet Tanácsadó Rt. fejlesztésének eredményeként a felhasználók igényeihez jobban alkalmazkodó, új eszközökben és információkban bővelkedő website-ot tölthetnek le a természetvédelem iránt érdeklődők.

A WWF Magyarország célja, hogy az Interneten keresztül is tájékoztassa a nagyközönséget a szervezet tevékenységeiről, elért eredményeiről, a legfrissebb híreiről és eseményeiről. Egy jó honlap a természetvédelmi tudatformálás és környezeti nevelés modern, és ma már elengedhetetlen eszköze, a WWF kommunikációjában is jelentős szerepet tölt be. Annál is inkább, mert az alapítvány honlapjának látogatottsága folyamatosan növekszik, havonta már közel tízezren látogatják.

Az oldal mindenki igényét igyekszik kielégíteni. Azon kívül, hogy áttekinthetőbb, könnyebben kezelhető lett, új szolgáltatásokkal áll a felhasználók rendelkezésére. A gyerekek és a játékos kedvű felnőttek háromféle játékban is próbára tehetik természettudományos ismereteiket, melyek Zsila Sándor fotóművész ötlete alapján készültek. A szakmai kifejezések rengetegében a Lexikon rovat segít eligazodni, ahol a honlapon leggyakrabban használt szakkifejezések magyarázata található. A sajtó képviselői továbbra is letölthetik a sajtóközleményeket és a sajtófotókat, ám ezen kívül lehetőség van közvetlenül feliratkozni a sajtólistára is.

Aki úgy dönt, hogy online eszközökkel is segíteni szeretné a hazai természetvédelmet, az „kiválthatja” a Panda Útlevelet. A WWF Magyarország gyakran foglal állást egy-egy aktuális és fontos természetvédelmi kérdéssel, problémával kapcsolatban és számos levelet küld illetékes döntéshozóknak. A Panda Útlevél tulajdonosa továbbküldhet egy, a WWF által megfogalmazott levelet a megadott döntéshozó címére, ezáltal is nyomást gyakorolva rájuk, hogy természetvédelmi szempontokat is vegyenek figyelembe. Az első Panda Útlevél akció keretében például kb. 5000 levelet küldtek a természetbarátok Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszternek, melyben tiltakozásukat fejezték ki a horvátországi Novo Virje Vízerőmű megépítése ellen.

A belbecs mellett persze a külcsín is fontos, így nem csak tartalmában, de külső megjelenésében is vonzóbb lett a weboldal. Sok új, szemet gyönyörködtető fotó teszi élvezetesebbé, köztük Zsila Sándor fotóművész képei.

A site fejlesztését végző Carnation Internet Tanácsadó Rt. partneri együttműködés keretein belül már évek óta működteti a honlapot. A cég, a WWF Magyarország Üzleti Klubjának tagjaként, saját eszközeivel kíván hozzájárulni a természet védelméhez.

Az üzemeltetéshez szükséges technikai hátteret a Silicon Computers Kft. biztosítja. A Játék, a Panda Útlevél és a Lexikon kifejlesztését az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatta.

További információ:
Bíró Imola, kommunikációs munkatárs, WWF Magyarország, tel: (1) 214-5554/128, e-mail: imola.biro@wwf.hu

Gaál Adrienn, kommunikációs asszisztens, Carnation Internet Tanácsadó Rt., tel: (1) 487-5353, email: gaal.adrienn@carnation.hu

A sajtóközlemény szövege megtalálható a WWF Magyarország honlapján, a www.wwf.hu címen, a Sajtószoba/sajtóközlemények rovatban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás