Hirdetés

A Zöldek az Európai Parlament(EP) ülésén elmarasztalták az EU bizottsága és az európai tanács soros elnöki tisztségét betöltő Írország képviselőit David Byrne-t és Bertie Ahern-t.

Daniel Cohn-Bendit, a zöldek parlamenti csoportjának társelnöke egyebek között kijelentette: Byrne fittyet hány a közvéleményre és a tudományos tényekre és minden alkalmat megragad, hogy áldását adja a GM-élelmiszerekre. Ezen élelmiszerek mérgező hatásának kérdését leegyszerűsíti a címkézésre. Osztja az amerikai biotechnológiai ipar ellentmondásos nézetét a génkezelésről.

Patrick McKenna, a EP ír képviselője szerint Ahern ír miniszterelnök úgy kerülhet be a történelemkönyvbe, mint aki feloldotta a GM engedélyekre elrendelt európai tilalmat. Igen valószínű, hogy Írország az EU környezetvédelmi minisztereinek ülésén a génkezelt élelmiszerek engedélyezése mellett szavaz. Pedig Írországnak GM-termékektől mentes térségnek kellene maradnia – emeli ki többek között a Zöld Demokraták Szövetségének az EP dublini tanácskozása kapcsán kiadott híre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás