A rovat kizárólagos támogatója

Senki sem ismerte még a Covid-19 elnevezést, amikor elkezdtünk előkészíteni egy új alrovatot a hvg.hu-ra. Úgy gondoltuk, a világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság, ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen a cím is: Zhvg.

Úgy alakult, hogy nagyon nehéz időszakban indulunk – írta ma a lap, hiszen a koronavírus pusztító portyázásának heteit éljük, ám meggyőződésünk, hogy nem feledhetjük mindazt, ami a járvány kitöréséig történt, és még inkább azt, milyen feladatok várnak ránk az elmúlásával.

A klímaváltozás és a pandémia ilyen erejű kirobbanása között valószínűleg nincs összefüggés. Talán csak annyi, hogy mindkét esetben megtapasztaljuk a természet erejét, szembesülünk azzal, hogy a veszteségeket csakis tudatossággal lehet csökkenteni.  És pont a tudatosság az egyik kulcsszava a Zhvg alrovatnak. Tudatos feltárása annak, hogy miként élünk, miként fejlesztünk, miként kereskedünk és üzletelünk, miként autózunk, utazunk, vásárolunk, miként szennyezzük a környezetünket, pazaroljuk a vizet, az energiát, és ezt a sort még hosszan folytathatjuk. Új alrovatunkban körbejárjuk majd a világot veszélyeztető jelenségeket és megnézzük, mi az, amivel mi hozzájárulhatunk ezek legyőzéséhez.

A Zhvg problémafeltáró lesz, de a legfőbb szempont mégis a megoldáskeresés. Szakértők és civilek gondolatait ismertetjük majd, kérdéseket teszünk fel, többek között az önök kérdéseit is közvetítjük, remélve, hogy segítjük ezzel egy biztonságos jövő megteremtését!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás