Hirdetés

Köztársasági elnöki érdemrendeket és miniszteri elismeréseket adott át Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter Budapesten az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15-e alkalmából.

A Magyar Köztársaság Elnöke Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr javaslatára a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta

Dr. Madas László erdőmérnöknek, a mezőgazdasági tudomány doktorának, a Pilisi Állami Parkerdőgazdaság nyugalmazott igazgatójának, a természet és tájvédelem, az erdők védelme és megóvása, a hatékony erdőgazdálkodás megvalósítása érdekében hat évtizeden át végzett fáradhatatlan munkássága elismeréseként.

a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta

Hompasz Gyulának, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (KÖTEVIFE) igazgatójának, környezetvédelmi hatósági területen hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége, igazgatói munkája elismeréseként.

Szunai Miklósnak, az ÖKO-CENTRUM cégvezetőjének az egészségesebb környezet megteremtéséért, a civil társadalom építéséért végzett munkájáért.

a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Ambrózy Pálnak, az Országos Meteorológiai Szolgálat Központi Meteorológiai Intézete nyugalmazott igazgatójának, az elméleti meteorológia és klimatológia területén több mint öt évtizeden át végzett szakmai, tudományos és kutató munkája elismeréseként.

Dr. Bartha Péternek, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettesének, az Igazgatóságnál végzett közel négy évtizedes kiemelkedő munkája, ár- és belvízvédekezési védelem-vezetőhelyettesi tevékenysége elismeréseként.

Bokodi Istvánnak, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség gazdasági igazgatóhelyettesének, a szakmai-hatósági feladatoknak megfelelő költséghatékony szervezet kialakítása, megvalósítása érdekében végzett munkája elismeréseként.

Bús Máriának, az Állami Erdészeti Szolgálat Veszprémi Igazgatósága igazgatóhelyettesének, az erdőgazdálkodás korszerűsítése, a természetvédelmi követelményeknek megfelelő erdőszemlélet kialakítása érdekében végzett munkájáért, a Bakonyi Erdők Háza gyűjtemény létrehozása során kifejtett tevékenységéért.

Dr. Horváth Lajosnak, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség műszaki igazgatóhelyettesének, vízminőségvédelmi, környezetvédelmi jogalkalmazási, együttműködési, kommunikációs területen végzett munkájáért, környezetvédelmi és közigazgatási jogi oktatói tevékenységéért.

Kaleta Jánosnénak, a PROGRESSIO Mérnöki Iroda Kft. főmérnökének, a környezetvédelem területén folytatott több évtizedes szakmai tevékenysége elismeréseként.

Kocsis Gáborné dr.-nak, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mérőállomás vezető-helyettesének, a felszíni vizek minőségének védelme érdekében hosszú időn át végzett hazai és nemzetközi tevékenysége elismeréseként.

Kokics Tibor környezetvédelmi szakembernek, a hazai környezetkultúra fejlesztése érdekében végzett munkásságáért, különösen a Virágos Magyarországért környezetszépítő mozgalom érdekében kifejtett tevékenységére.

Dr. Körmöczi Lászlónak, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kara egyetemi docensének, a természetvédelem és a környezetvédelem érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, az ökológus és környezettudományi hallgatók képzésében, a vegetációökológiai kutatásokban végzett tudományos tevékenységéért.

Dr. Teszár Lászlónak, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hatósági igazgatóhelyettesének, a környezetvédelmi közigazgatásban kifejtett több éves elméleti és gyakorlati tevékenységéért, tudományos publikációiért, „zöldhatósági” vezetőként végzett munkájáért.

a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Bereczné Dr. Lucz Évának, a KvVM Jogi és Koordinációs Szakállamtitkári Titkárság szakmai főtanácsadójának, a környezetvédelmi és vízügyi szakterülethez tartozó jogszabályok előkészítése során hosszú időn át végzett magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

Dr. Hecsei Pálnak, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Főigazgatói Titkársága főosztályvezetőjének, a közigazgatás, különösen a vízügyi igazgatás területén szakmai hozzáértéssel és elhivatottsággal hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Hollai Pálnak, a VEGYÉPSZER Zrt. főmérnökének, a környezetvédelmi nagyberuházások tervezésének és kivitelezésének irányításában végzett szakmai munkája elismeréseként.

Kiss Attilának, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság barlangüzem vezetőjének, a természetvédelem érdekében hosszú időn át végzett munkájáért, különösen a Pál-völgyi-barlang feltárása, a barlangi mentések során kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Dr. Sápiné dr. Fülöp Évának, a KvVM Humán Erőforrás Önálló Osztálya volt főosztályvezetőjének, a KvVM Fejlesztési Igazgatóság jogtanácsosának, a minisztériumi reformok személyzeti vonatkozású végrehajtásának szakszerű és lelkiismeretes lebonyolításáért.

a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Sipos Sándornak, az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. diszpécserszolgálata energetikai művezetőjének, a Zrt. több ezer villamos berendezésének folyamatos, energiatakarékos működtetése, a fűtési rendszerek korszerűsítése érdekében hosszú időn át végzett munkájáért.

Tajti Lászlónak, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálat vezetőjének, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben közel két és fél évtizeden át végzett természetvédelmi őrszolgálati, élőhely rekonstrukciós munkájáért, környezeti nevelési tevékenységéért.

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Bakos Andrásnak, az Alsó-Tisza vidéki KÖVIZIG csatornabiztosának, a Hódmezővásárhelyi Szakaszmérnökség területén végzett 25 éves csatornaőri, csatornabiztosi munkája elismeréséül.

Baráz Csabának, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság oktatási szakreferensének, a fiatalok környezettudatos nevelése, szemléletformálása, a természeti értékek bemutatása érdekében végzett munkájáért, publikációs tevékenységéért.

Béres Lászlónénak, a Tiszántúli KÖVIZIG osztályvezető-helyettesének, a felszín alatti vizekkel való gazdálkodás, a vízbázisok védelme érdekében hosszú időn át végzett tevékenysége elismeréseként.

Biki Gyöngyinek, a Tiszántúli KÖTEVIFE víz- és talajvédelmi ügyintézőjének, a felszíni és a felszín alatti vizek, valamint a talaj védelme érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

Buda Istvánnak, az Országos Meteorológiai Szolgálat főosztályvezetőjének, a Meteorológiai Szolgálatnál tíz éven át végzett színvonalas gazdasági vezetői munkájáért.

Buncsák Istvánnénak, a Csákvári Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárának, környezeti nevelésben és természetvédelmi oktatásban végzett elkötelezett munkájáért.

Csoma Enikőnek, a KvVM Környezetfejlesztési Főosztály vezető-tanácsosának, a Környezet és Energia Operatív Program tervezése, környezetvédelmi szakmai szempontjainak regionális szintű képviselete érdekében végzett munkájáért.

Egri Orsolyának, a KvVM Környezetgazdasági Főosztály előadójának, Főosztályi titkársági feladatainak színvonalas ellátásáért.

Fodor Istvánnak, az Észak-magyarországi KÖVIZIG gátfelügyelőjének, a vízügyi szolgálatban eltöltött több mint három és fél évtizedes tevékenységéért.

Dr. Gáspár Verának, a KvVM Természetmegőrzési Főosztály fogalmazójának, a természetvédelem szakmai feladatainak és céljainak a jogalkotás, jogalkalmazás területén történő biztosítása érdekében végzett munkájáért.

Geigerné Veres Ágnes Közép-Tisza-vidéki KÖVIZIG gazdasági osztályvezetőjének, a 2006. évi ár- és belvízvédekezési munkák gazdasági hátterének példamutató irányításáért.

Dr. Gellért Ferencnek, a Dél-dunántúli KÖTEVIFE jogászának, vízvédelmi hatósági munkája, a kármentesítési ügyintézési rend kialakítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként – betegsége miatt az ünnepségen nem tudott részt venni, az oklevelet később veszi át.

Herczeg Lajosnak, a Nyugat-dunántúli KÖVIZIG mederőrének, a Zalaegerszegi Szakaszmérnökség területén végzett 25 éves kiemelkedő vízügyi szolgálata elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából.

Hizsák Imrének, a Dél-dunántúli KÖVIZIG Szakaszmérnökség vezetőjének, a Kaposvári Szakaszmérnökség árvízvédelmi, vízkárelhárítási feladatainak zavartalan és hatékony irányításáért.

Hrotkó Juditnak, a KvVM Környezetmegőrzési Főosztály tanácsosának, a környezeti káresemények megelőzése, elhárítása érdekében végzett munkájáért.

Kiss Pálnak, az Alsó-Duna-völgyi KÖVIZIG osztályvezetőjének, a vízügyi szolgálatban eltöltött több mint három évtizedes sokoldalú szakmai munkájáért, helytállásáért.

Klein Istvánnénak, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. osztályvezetőjének, három évtizeden át végzett színvonalas gazdasági munkájáért.

Kocsis Editnek, az Észak-magyarországi KÖTEVIFE zajvédelmi ügyintézőjének, a zajvédelem területén több mint 20 éven át végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Dr. Koós Erzsébetnek, a Felső-Tisza-vidéki KÖTEVIFE jogászának, a felügyelőség hatósági munkájában végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként.

László Aladárnak, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. termelésvezetőjének, a Zrt. vízműrendszereinek fejlesztése, ivóvíztermelésének és szolgáltatásának irányítása érdekében végzett munkájáért.

Óvári Miklósnak, a Balatoni Nemzeti Park Igazgatóság botanikai szakreferensének, Zala megye természeti értékeinek védelme, megismertetése érdekében végzett munkájáért.

Dr. Papp Ildikónak, az Észak-dunántúli KÖVIZIG osztályvezetőjének, ingatlangazdálkodási és vagyonkezelői tevékenysége során nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként.

Samu Istvánnénak, a Közép-Duna-völgyi KÖVIZIG irodavezetőjének, a vízügyi ágazatban eltöltött több évtizedes magas színvonalon végzett szakmai tevékenysége elismeréseként.

Tóth Imrének, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetőjének, a természeti értékek megóvása és bemutatása, különösen a ragadozómadarak védelme érdekében végzett munkája elismeréseként

Tóth Rozáliának, a KvVM Fejlesztési Igazgatóság osztályvezetőjének, a Kohéziós Alap támogatásával megvalósuló környezetvédelmi beruházások előkészítése és lebonyolítása során végzett munkájáért.

Dr. Vincze Csabának, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség vezető-tanácsosának, a közigazgatás területén szakmai hozzáértéssel és szorgalommal kifejtett munkásságáért.

Wágner Lászlónak, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetőjének, a Kelet-Drávai Tájegység élőhelyeinek megóvása, bemutatása érdekében végzett munkájáért.

Közel negyed százada a Minisztérium Nyugdíjas Klubja kulturális és szabadidős programjainak szervezésében végez kiemelkedő szervező munkát két, 80 éves kolléganő, Csoma Lajosné Emma néni és Fábián Tiborné Klára néni, akik szintén Miniszteri Elismerő Oklevelet kaptak.

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter kifejezve valamennyi, a védekezésben résztvevő munkatárs teljesítményének elismerését a 2006. évi madárinfluenza elleni védekezés során kiemelkedő munkát végzők közül Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

A Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai közül:

Dombi Imre, természetvédelmi őrkerület-vezetőnek
Mórocz Attila, természetvédelmi területfelügyelőnek
Nagy Tibor, természetvédelmi őrkerület-vezetőnek
Sztellik Endre, természetvédelmi területfelügyelőnek
Gáborik Ákos, zoológiai szakreferensnek

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai közül:

Bakacsi Gábor, természetvédelmi őrkerület-vezetőnek
Ludnai Tünde, természetvédelmi őrszolgálatvezető-helyettesnek
Nagy Tamás, természetvédelmi őrkerület-vezetőnek
Rácz András, természetvédelmi őrkerület-vezetőnek

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás