Hirdetés
greenfo/MTI

Az amerikai Mattel Inc. játékgyár világszerte több mint 800 ezer játékkészletet visszahív, mert – közleménye szerint – megengedhetetlen mennyiségű ólmot tartalmaznak. A cikkeket Kínában gyártották.

Az Egyesült Államokban 522 ezer, másutt 322 ezer terméket hívnak vissza, köztük háromféle Fisher-Price modellt és nyolcféle Barbie-kiegészítő készletet. Közvetlenül Barbie babák nincsenek a visszahívott termékek között.
A vásárlók az interneten a www.mattel.com vagy a www.service.mattel.com honlapon találnak információt a visszahívott termékekről, magyar nyelven is.

Magyarországon a Mattel Toys Hungary Kft (1139 Budapest, Váci út 91.) képviseli a céget. Előzőleg a Mattel augusztusban is visszahívott termékeket. A Kínában gyártott játékok minőségével az amerikai képviselőház kereskedelmi és fogyasztóvédelmi albizottsága is foglalkozni fog szeptember 19-én.

xxx

A Mattel Inc. a második negyedévben 43,1 millió dolláros adózott eredményt ért el, egy évvel korábban 37,4 millió dollár volt az eredménye, főleg filmekből ismert figurák terjesztéséből. Az üzemi eredmény 63,5 millió dollárra emelkedett 49,9 millióhoz képest, a forgalom 7 százalékkal 1,02 milliárd dollárra nőtt 957,7 millióhoz képest.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás