Hirdetés

A Csepeli Zöld Kör képviselői közleményben ítélik el az elmúlt év utolsó napján a csepeli Tamariska-dombon történt természetkárosítást. A bagolypopuláció megtizedelése olyan, feltehetőleg aljas nyereségvágyból elkövetett bűn, melyet semmi nem indokolhat, semmi sem mentesíthet.

erdei fülesbagoly tetem

Egyesületünk, mint a terület megbízott kezelője, a fővárosi és a kerületi önkormányzat támogatásával évek óta küzd a domb rehabilitációja érdekében, azért, hogy gyermekeink számára megőrizhessük Csepel egyetlen elismert természeti értékét. Munkánk eredményeképpen az elmúlt időszakban több új, védett növényfaj ismét megjelent a területen. Éppen ezért, nem volna szerencsés, ha a növényfajok szaporodását az állatfajok megritkulása kísérné. Szeretnénk, ha a terület látogathatósága a megóvás érdekében indokolt korlátozásra kerülne (amire Egyesületünk többször is javaslatot tett) melynek révén – több világvárosban alkalmazotthoz hasonlóan – egy csepeli botanikus kert kerülne kialakításra.

A Csepeli Botanikus kert megvalósításához egyesületünk már elkészített egy tervet, melyet szívesen nyilvánosságra bocsátunk. Az Egyesület további pályázatai is támogatják a fenti szándékokat. Ezen túl – terveink szerint – a területen nemsokára természetvédelmi őrszolgálat is lesz, melyhez képzett személyzetet tudunk biztosítani.

Ezúttal szeretnénk köszönetünket és hálánkat kifejezni azon csepeli lakosoknak, akik a fenti cselekmény végkifejletét, azaz a baglyok teljes kiirtását közbeavatkozásukkal megakadályozták, és elkergették a természetkárosító bűnözőket.

Üdvözlettel:

Tenk András elnök
Menyhért Péter titkár
Csepeli Zöld Kör Egyesület

Csepel, 2009. január 2.

Kapcsolódó anyagok:

Fülesbaglyokat lőttek le csepelen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás