Hirdetés

A Parkerdő természetesen pályázat keretében összesen 42.700 m2-nyi sziklafelület biztonságossá tételét végezte el a Pilisi Parkerdő Zrt. A sziklafalak peremén végigfutva több mint három kilométernyi hosszon vizsgálták át és újították fel a biztonsági korlát elhasználódott, hiányzó részeit.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt terület egyik legnagyobb földrajzi egységét a Budai-hegység vonulata jelenti. Ez a táj mind geológiailag mind a növény-, és állatvilág szempontjából Magyarország egyik legösszetettebb hegysége.

Társaságunk „Parkerdő természetesen” című erdészeti/természetvédelmi célú pályázati programja az élőhely rehabilitáció, az erdőszerkezet átalakítás és a védett természeti értékek fokozott megóvása mellett nagy hangsúlyt helyez a pályázat által érintett területek élettelen természeti értékeinek védelmére is. Ennek részeként különös figyelmet kap a természetes folyamatként is végbemenő, a helytelen erdőlátogatás által azonban napjainkban jelentősen súlyosbodó eróziós folyamatok megfékezése. Ezek a folyamatok főként a dolomit alapkőzetű területeken jellemzőek, ahol a kőzet amúgy is hajlamos a mállásra.
Élettelen természeti értékek megóvása a Hármashatár-hegy térségében (2 MB word)

Kapcsolódó képes cikk: Élettelen természeti értékek megóvása a Budai-hegységben

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás