Hirdetés

Történetének eddigi legjobb évét könyvelheti el a Nyíregyházi Állatpark, amelyben tegnap köszöntötték az idei félmilliomodik látogatót. Az ország állatparkjai közül egyedül a nyíregyházi nyereséges.

A szerencsés, a budapesti Kocsis Bence és párja egy fából faragott varánuszszobrot és az állatpark díszes pecsétgyűrűjét kapta ajándékba a park vezetésétől. A mérnökként dolgozó fiatal férfi elmondta: már régóta tervezték, hogy egy hosszú hétvégére eljönnek Nyíregyházára, és megnézik az állatparkot is.

Az ötszázezredik látogatóban csak reménykedni tudott az állatpark – közölte az eseményen Gajdos László igazgató, hozzátéve, hogy az előzetes tervek 360 ezer látogatóról szóltak. Az intézmény 160 millió forinttal teljesítette túl a 2010-re tervezett árbevételét, ez – mint fogalmazott – ígéretes fejlemény ahhoz, hogy ne kerüljön egy fillérjébe sem az önkormányzatnak.

Az ország állatparkjai közül egyedül a nyíregyházi nyereséges, ami részben a májusban átadott, 1,6 milliárd forintból megépült Zöld Piramisnak köszönhető – tette hozzá. Gajdos László szerint a jövő évi célok között a most elért eredmény megtartása az elsődleges; ha ez megtörténik, nagyon komoly jövő előtt áll a nyírségi nagyváros látványossága. Az önkormányzatnak ez a befektetése jó helyre került, s látszik, hogy meg fog térülni – hangsúlyozta Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármestere. Kiemelte: fontos cél az önfenntartás elérése.

Karácsonykor bővítik a mintegy ötezer állatot számláló sóstógyógyfürdői állatkert Zöld Piramisát, melyben hat új medencét avatnak fel, jövőre pedig új állatbemutatókkal várják a látogatókat. Gajdos László tájékoztatása szerint 2011-ben elkészül az Ausztrália-kifutó és megújul a hópárducok lakóhelye. Újabb különleges állatok érkeznek Nyíregyházára; a mediterrán tengerbemutató keretében pedig az Adriai-és a Földközi-tenger flórájával és faunájával ismerkedhet meg a közönség.

Kapcsolódó anyagok:

Megtelt a Zöld Piramis

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás