Hirdetés

A július-augusztusi hőségben itassuk a madarakat is

A kánikula idején nem csak nekünk embereknek, hanem a körülöttünk élő madaraknak is sok folyadékra van szükségük. A kertben a madarak gyülekezőhelye lehet egy jól elkészített itató, melynek kialakításakor szabadon szárnyalhat a fantáziánk.

A tiszafüredi parti fecskék meglepő titkai

A kutatók által 2010 végén kifejlesztett geolokátor megadta a lehetõséget arra, hogy pontosan követni lehessen a fecskék útvonalát, azt, hogy az utazás során mit csinálnak, mennyi ideig tartózkodnak Afrika bizonyos helyein és fõként milyen sebességgel repülnek tavasszal vissza.

Még a forró nyárban is szépek az alföldi puszták

A Körös-Maros Nemzeti Park tájait járva még a forró, nyári napokon is sokféle virágban gyönyörködhetünk. A Csanádi pusztákat – elsősorban a tejoltó galajnak köszönhetően -, most a sárga szín uralja.

Gólyafészket láttál? Küldd el az MME-nek az adatokat!

Idén zajlik a 8. nemzetközi és egyben 15. országos fehérgólya-felmérés, melyben bárki részt vehet, sőt a  (MME) kéri is a lakosságot, hogy aki gólyafészket lát, küldje el a szervezetnek az adatokat! A következő két hét, tehát július első fele a legfontosabb időszak, hiszen a fiókák már nagyobbak, de még a fészekben állnak, így könnyű a… Tovább »

Ritka harangvirágfaj kiirtására készül a Budakeszi Vadaspark

A halvány harangvirág nemrég felfedezett, talán egyetlen, de minden bizonnyal legnagyobb budai-hegységi populációjának értelmetlen kipusztítása fog megtörténni, ha azt senki sem akadályozza meg. A Budakeszi Vadaspark a 3-5 percenként közlekedő kék buszoktól 10-15 percnyi sétára található bejáratának az eddiginél tömegesebb autós megközelítése érdekében egy nagyméretü autóparkolót tervez a Natura 2000-es területre, mely lefedi az állomány… Tovább »

BioBlitz Pénzesgyőrött

Május utolsó hétvégéjén egy maréknyi kutató, biológus, természetvédő és lelkes önkéntes felkerekedett, hogy kiderítsék, mennyi különböző élőlényt tudnak megtalálni egy apró falu egy picike kertjében és gazdaságában.

Tíz éves az őshonos állatokat bemutató Körösvölgyi Állatpark

A 2014-ben alapított Körösvölgyi Állatpark Magyarország egyetlen olyan állatkertje, ami a Kárpát-medence őshonos állatait mutatja be. Az elmúlt 10 év sorozatos fejlesztéseinek köszönhetően a park Békés vármegye legnépszerűbb bemutatóhelyei közé emelkedett. Hiánypótló szerepét mutatja, hogy látogatószáma évről – évre rekordot dönt.