A rovat kizárólagos támogatója

A XXV. Erdők Hete programsorozathoz kapcsolódva elérhetővé vált az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer új leporellója.

Az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer keretein belül már több mint 30 éve zajlik Magyarország erdeinek állapotfelmérése, a változások regisztrálása és a belső folyamatok összefüggéseinek megismerése. Az EMMRE – alrendszereinek sokrétű kutatómunkája által – fontos szerepet vállal a változások okainak feltárásában és a prognosztikai célú elemzések összeállításában. Az évek során a rendszer mind struktúrájában, mind a vizsgálatok módszertanát illetően számos változáson, fejlesztésen ment keresztül, melyek lehetővé tették az ugyancsak változó igényekhez és szakpolitikai elvárásokhoz való alkalmazkodást.

A most feltöltésre került kiadvány – a korábbi években már megszokott módon – bemutatja az EMMRE alrendszereit, az általuk végzett munka főbb elemeit, és beszámol a legfontosabb aktualitásokról. A leporelló által átfogó képet kaphatunk az erdeink ökoszisztémáját az elmúlt időszakban leginkább érintő problémákról és változásokról.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás