AgroLight Fórum

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2023. november 08. - 2023. november 08.

Helyszín: MATE Budai Campus

2023. november 8-án a VTT megrendezi az AgroLight Fórumot a MATE Budai Campus-on. Várjuk a világítástechnika növénytermesztési és állattenyésztési alkalmazásain dolgozó szakemberek és egyetemi kutatók előadásjavaslatait.

AgroLight Fórum  november 8. 09:30
MATE Budai Campus, Budapest Villányi út 29-43.

A MEE Világítástechnikai Társaság 2023. november 8-án rendezi meg az AgroLight Fórumot, amelyre várjuk a világítástechnika növénytermesztési és állattenyésztési alkalmazásain dolgozó szakemberek és egyetemi kutatók előadásjavaslatait a vtt@vilagitas.org címen. Az AgroLight Fórum cégek számára bemutatkozási és kiállítási lehetőséget biztosít.

A mezőgazdaságban egyre jelentősebb szerepet játszik a mesterséges világítás. Üvegházakban régóta alkalmaznak fényforrásokat a terméshozam növelésére. Beltéri növénytermesztésben, vertikális farmokon, kizárólag LED-ek biztosítják a növények fejlődéséhez szükséges fényt.  Zárt rendszerű istállókban mesterséges fény alakítja a tenyészállatok bioritmusát, a fénnyel befolyásolható az állatok viselkedése, táplálkozása, szaporodása.

Az emberi környezet megvilágításánál és a mezőgazdasági alkalmazásokban egyaránt a fény spektrális összetételének és intenzitásának a beállítása a feladat, mégis a különböző területeken dolgozó szakemberek eltérő fogalmakat és mennyiségeket használnak a világítás jellemzésére. A módszertani különbségek megnehezítik a kommunikációt a világítási rendszerek fejlesztői és felhasználói között.

Az AgroLight Fórum a párbeszéd lehetőségét teremti meg a műszaki és agrártudományokkal foglalkozó szakemberek, kutatók számára. A legfrissebb eredmények, gyakorlati tapasztalatok megosztása mellett kiemelt célkitűzése a rendezvénynek a magyar szakszavak és kifejezések, új, a nemzetközi szabványokban megjelent fizikai mennyiségek megnevezésének és definíciójának egyeztetése, letisztázása.

A következő témákhoz kapcsolódó előadásjavaslatokat várunk:

  • Mezőgazdaságban alkalmazott világítási rendszerek
  • A fény szerepe a növény és állattenyésztésben
  • Beltéri növénytermesztésben alkalmazott fényprogramok, fényreceptek
  • Világítótestek megbízhatósága, élettartama mezőgazdasági alkalmazásokban
  • A mezőgazdaságban alkalmazott világítótestek energiahatékonyságának mérése
  • Mérési módszerek, a megvilágítással szemben támasztott elvárások mezőgazdasági környezetben
  • Világításvezérlés és szabályozás mezőgazdasági alkalmazásokban
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás