GREEN DAYS A MISKOLCI GALÉRIÁBAN

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2013. május 07. - 2013. május 11.

Helyszín: Miskolc

GREEN DAYS A MISKOLCI GALÉRIÁBAN  környezetvédelmi programsorozat 2013. május 7-11

Május 7., kedd
11.00-15.00 A Moveo összecsukható robogó fejlesztése című prezentáció
Hegedűs Zsolt mérnök a Moveo Zrt. részéről és Üveges Péter ipari formatervező az Antro Csoport képviseletében
http://www.solo-duo.hu

9.30, 13.00, 16.30 órakor filmvetítés
Ki ölte meg az elektromos autót? (Chris Paine, Sony films, 2005, magyar feliratos, 90 perc)

Ez volt az egyik leggyorsabb, leghatékonyabb autó, amit valaha is készítettek. Villannyal működött, nem bocsátott ki szennyező anyagokat, és az autóipar élmezőnyébe röpítette az amerikai technológiát. Azok a szerencsés kevesek, akik vezethették, többé nem akartak megválni tőle. Akkor miért zúzta be a General Motors az EV1 elektromos járműflottáját az arizonai sivatagban? A Ki ölte meg az elektromos autót? végigköveti a GM EV1 életét és titokzatos halálát, megvizsgálja, hogy milyen kulturális és gazdasági hullámokat keltett, és ezek a hullámok, hogy verődtek vissza a kormány és a nagy üzleti vállalkozások termeiben.

Május 8., szerda
9-16 óráig foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak előadások a szelektív hulladékgyűjtésről, udvari játékok, szerepjátékok, játékkészítés újrahasznosítható alapanyagokból, egész napos filmvetítések a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről (a filmek leírásai a www.miskolcigaleria.hu oldalon olvashatók)
Az óvodásoktól a középiskolásokig előzetes bejelentkezés alapján várjuk a csoportokat.

Napos Napok program a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) szervezésében
Előadások az energiahatékonyság témakörében, bemutatók: Hogyan működik a napkollektor?
Kreatív foglalkozások: NAP-szemüveg, napos origami, napkorona készítése

16.30-tól filmvetítés Az a kritikus 6 fok (Six Degrees Could Change the World, National Geographic, 2007, magyar szinkron, 90perc)

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az üvegházhatást keltő gázok kibocsátásának növekedésével a következő száz évben akár 6 fokkal is emelkedhet a globális átlaghőmérséklet, s ez gyökeresen átalakíthatja világunkat. A dokumentumfilm Mark Lynas brit író, valamint neves klímakutatók segítségével arra keresi a választ, hogy egy egy-, két-, három-, négy-, öt-, netán hatfokos globális átlaghőmérséklet-emelkedés milyen hatást gyakorolhat a világra. Mi történne, ha a melegedés „csak” kétfokos lenne? Lynas szerint a felmelegedés ezen a ponton túl elszabadult vonathoz válna hasonlatossá.

Május 9., csütörtök
9-16 óráig foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak előadások a szelektív hulladékgyűjtésről, udvari játékok, szerepjátékok, játékkészítés újrahasznosítható alapanyagokból, egész nap filmvetítések a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről (a filmek leírásai a www.miskolcigaleria.hu oldalon olvashatók)
Az óvodásoktól a középiskolásokig előzetes bejelentkezés alapján várjuk a csoportokat.

Napos Napok program a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) szervezésében
Előadások az energiahatékonyság témakörében, bemutatók: Hogyan működik a napkollektor?
Kreatív foglalkozások: NAP-szemüveg, napos origami, napkorona készítése

16.30-tól filmvetítés Olaj a jégen (Oil on Ice, Dale Djerassi, Bo Boudart, 2004, magyar feliratos, 90 perc)
Harc Amerika utolsó hatalmas vadvidékeinek megmentéséért, és energiahasználó jövőnk megváltoztatásáért. Az „Olaj a jégen” összeköti a sarkvidéki nemzeti vadrezervátum sorsát azokkal a kritikus döntésekkel, amelyeket Amerika az energiaszabályozással kapcsolatban hoz. Ebben a törékeny ökoszisztémában a Gwich’in indiánok és a vándorló vadvilág sorsa a tét. „Megható, világos, és jól elmondott történet. Az „Olaj a jégen” egész egyszerűen az eddig készült legjobb dokumentumfilm a sarkvidéki vadrezervátum kérdéséről”

Május 10., péntek
9-13 óráig foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak előadások a szelektív hulladékgyűjtésről, udvari játékok, szerepjátékok, játékkészítés újrahasznosítható alapanyagokból, egész nap filmvetítések a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről (a filmek leírásai a www.miskolcigaleria.hu oldalon olvashatók)  Az óvodásoktól a középiskolásokig előzetes bejelentkezés alapján várjuk a csoportokat.

14-18 óráig Kerékpáros szakmai nap  a Bringázz A Munkába! kampány részeként
6.30-8.30-ig bringás reggeli a Rock Cellar előtt (Széchenyi u. 61.) a KME és a Magyar Kerékpárosklub szervezésében a Rock Cellar és az Ódon Pékség támogatásával.  bemutató és vásár kerékpáros kiegészítőkből, táskákból, felszerelésekből (Bagaboo, Bringadivat, Cangira, MUSU, Serin) előadások, vetélkedők a Kerékpáros Miskolc Egyesület szervezésében egész nap filmvetítések a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről  (a filmek leírásai a www.miskolcigaleria.hu oldalon olvashatók)

16.30-tól filmvetítés Kellemetlen igazság (An Inconvenient Truth, Davis Guggenheim, 2006, magyar feliratos, 100 perc) Al Gore filmje, aki majdnem elnök lett, de ehelyett visszatért legfontosabb életcéljához. Meggyőződése, hogy még nem késő változtatni, és hogy az éghajlatváltozást nem tekinthetjük többé politikai kérdésnek. Ez a legnagyobb morális kihívás, mellyel globális civilizációnk szembenéz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás