Termik tábor

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2011. július 11. - 2011. július 20.

Helyszín: Bakonybél, Szömörke-völgy

2011. július 11-20. Nyáron legszívesebben a szabadban töltöd az idődet?
Túlélésre hajtasz és megtanulnád a terepi tájékozódás csínját-bínját?
Bírod a jó társaságot és a természetet?
Szereted figyelni a madarak röptét?
Ha bármelyikre igen a válasz, akkor köztünk a helyed!

A Magonc Alapítvány lelkes fiatalokból álló önkéntes csapata idén – immár negyedik alkalommal – ismét megrendezi nyári nomád gyermektáborát, a TERMIK Tábort. Idén a Bakony szurdokvölgyei és hűs forrásai várják a kalandvágyó, természetet, játékot és jó tár-saságot szerető 10-14 éves táborozókat, 2011. július 11-től 20-ig.
Nincsenek padokban eltöltött hosszú és unalmas órák –ahol esetleg még megszólalni sem szabad, csak a tágas, virágos rétek, titkokkal teli erdők és egy igazán jó közösség. A tábor fő jellegzetessége a nomád stílus, ami azt jelenti, hogy a nagyvárosi környezettől távol, egy réten alakítjuk ki a tábort. Ennek köszönhetően a különleges, egyedi hangulat mellett a gyermekek valóban gyakorlati ismereteket és élményeket szerezhetnek az őket körülvevő világról. Célunk egy olyan tábor megvalósítása, ahol a táborozó gyermekek és a szervezők együtte-sen ismerhetik meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, megtanulják hosszú távon is fenntartható módon hasznosítani a természeti adottságokat és erő-forrásokat, elsajátítják a tájékozódási ismereteket. Mindeközben pedig egy jól működő, összetartó, szociális közösséget alakítanak ki; barátokká válnak.

Mivel minden szervező önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, a részvételi díj is nagyon kedvező: 26 000 Ft utazással, étkezéssel, programokkal együtt, 10 napra!
Ha érdekel a tábor napjainak menete és részletesebb leírása, olvass tovább. Ha ennyivel is meggyőztünk, ne habozz, keresd fel honlapunkat a www.termiktabor.hu címen, ahol azonnal tudsz je-lentkezni a táborba! A résztvevők sátrakban alszanak, a magunk építette bronzkori tűzhelyeken főzünk, és egy fürdősá-torban, nap melegítette vízzel –vagy a táborhely melletti patakban– tisztálkodunk.

A gyermekeket a táborban 9-10 fős csapatokba, ún. „családokba” osztjuk be. Itt egy családfő, azaz „mama” vagy „papa” kíséri őket, akikhez bármikor, bármilyen problémával fordulhatnak. A tábor szíve egy szakmai forgószínpad: itt a gyermekek –„családi” keretek között– minden nap más és más kalandos, élményszerű, de ugyanakkor szakmai tudást is nyújtó foglalkozáson vehetnek részt. Egyik nap madarászat, másnap túlélés a természetben, aztán dráma, konyha vagy akár néprajz-kézimunka, földtan és „patakment-e” program követi egymást. A foglalkozások során a résztvevők testközelből ismerkedhetnek meg a tábort körülvevő élőlényekkel és egyéb természeti, kulturális kincsekkel.

A szakmai programok, valamint az ebéd és egy rövid délutáni pihenő után mindig vidám elfoglalt-ságok várnak a táborozókra. Ezek lehetnek a családok összekovácsolódását segítő csapatépítő programok, játékos vetélkedők, vagy akár a teljes tábor népét bevonó nagy csapatjátékok.
Napnyugatkor közös, tábortűz körüli énekléssel, mesehallgatással és színdarabbal zárjuk a tábor napjait.

A napi menet meghatározásakor fontosnak tartottuk, hogy tevékenységünk során egyaránt rávilágítsunk az önálló munka és felelősségvállalás, valamint a közösségi együttműködés szükségességé-re és értékeire. A tábor résztvevőit egy természetközeli, de reális keretek között megvalósítható és a mai kor kihí-vásainak is megfelelő életvitelre kívánjuk nevelni. Olyan életre, amelyet szabadon, de felelősségtel-jesen és önállóan irányítanak.

Időpont: 2011. július 11-20.
Helyszín: Bakony, Szömörke-völgy
Jelentkezési határidő: 2011. május 20. (vagy amíg van hely)
Korosztály: 10-14 év (egyéb esetben külön egyeztetés szükséges!)
Részvételi díj: 26 000 Ft (Budapestről útiköltséggel együtt)
Utazás: Budapestről különbusszal

További információ, jelentkezési tudnivalók:
E-mail: info@termiktabor.hu  Posta: 2111 Szada, Árpád u. 30. Telefon: +36-20-469-0512 (Magonc Alapítvány) +36-20-504-5608 (Farkas Boglárka)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás