Zöld Európa tanoda – interaktív környezetvédelmi foglalkozás középiskolásoknak 

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2021. május 13. - 2021. szeptember 01.

Helyszín: internet - virtuális tér

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete „Zöld Európa tanoda” címmel interaktív csoportos foglalkozásokat szervez országosan 7-12. osztályos tanulók számára 2021-ben. 

 A program során a diákok érdekes feladatokon keresztül, interaktív játékok és eszközök segítségével tanulnak majd az Európai Unió működéséről. A gyerekek részletesen megismerhetik az Európai Unió társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi kihívásait és az azokra adható válaszok széles tárházát. 

 A diákok az érdekes feladatokon, limonádékvízen és szituációs játékokon keresztül ötleteket kapnak, hogy a mindennapi életükben mit tehetnek környezetünk védelméért egyéni és közösségi szinten.

 Büszkék vagyunk rá, hogy olyan programmal támogatjuk az iskolai oktatást, amely hatással van a gyermekek jelen és jövőbeli döntéseire, segít nekik felelősen gondolkodó, igazi európai állampolgárrá válni – nyilatkozta Zupkó Gábor az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője. 

 A program megvalósítását és az órák megtartását a Magyar Természetvédők Szövetsége környezeti nevelő munkatársai segítik majd. 

 Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk az általános és középiskolás tanulók számára ajánlott program kidolgozásában és lebonyolításában. Hiszünk benne, hogy izgalmas és szórakoztató módon összeállított anyagok olyan tudást és szemléletváltozást jelentenek a résztvevő gyerekeknek, melyek elősegíthetik egy fenntarthatóbb európai és magyarországi életforma kialakulását – mondta Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke.  

 Az interaktív, játékos előadásokra az alábbi linken lehet jelentkezni: https://mtvsz.hu/hirek/2021/05/zold-europa-tanoda-felhivas-iskolaknak

 A program az iskolák számára ingyenes, a résztvevő osztályok ajándékként iskola zöldítő felszerelést kapnak. 

A foglalkozások az első időszakban online módon zajlanak, a járvány helyzet javulásával a mindenkori előírásokat betartva később személyesen, az iskolában tartjuk az előadásokat.  

 További információ: 

Horváth Kinga, környezeti nevelő, Magyar Természetvédők Szövetsége, 06 70 326 5830, horvath.kinga@mtvsz.hu 

Ladányi-Benedikt Ildikó, kommunikációs munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége, 06 70 391 4764, ladanyi.ildiko@mtvsz.hu 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás