Hirdetés

Nagy dobás készül Budapesten – szivárognak a részletek. 4 milliárdos műszaki tanácsadói, ellenőri tendert írt ki a Városliget fejlesztéséhez kapcsolódóan az állami Városliget Zrt. Nem nyilvános közbeszerzéseken már 121 milliót elköltöttek a lebonyolítás előkészítésére.

A Városliget átépítéséhez és az új múzeumi épületek létesítéséhez kapcsolódóan négymilliárdos lebonyolítói és műszaki ellenőri tanácsadói tendert írt ki a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt., amit saját forrásból kíván finanszírozni, de a napokban megjelent közbeszerzési kiírásból kiderül, a társaság fenntartja annak a lehetőségét, hogy a projektet a későbbiekben európai uniós forrásból számolják el. – Mint ahogy az összesen 150 milliárd forintra becsült Liget Budapest beruházásnál nem tudni egyelőre, mekkora uniós támogatás szerezhető a megvalósításhoz. A Városliget Zrt. már hat kisebb értékű közbeszerzést is lebonyolított a projekt előkészítéséhez kapcsolódóan – nyilvános hirdetmény közzététele nélkül -, összesen 121,3 millió forint értékben. Nyert egy olyan cég is, amelynek tavaly csak 810 ezer forintos árbevétele volt.

A projekt szervezésére a magyar állam 2013. december 24-én jegyezte be 50 millió forint jegyzett tőkével a Városliget Zrt.-t. A tulajdonosi jogok gyakorlója az állam képviseletében a kultúráért felelős miniszter. A cég székhelye jelenleg a Szépművészeti Múzeum XIV. kerület, Dózsa György út 41. szám alatti címére van bejegyezve.
A társaság vezérigazgatója Mozsár István, a Magyar Állami Operaház volt ügyvezetője, aki felügyelte az Erkel Színház felújítását is; az igazgatóság elnöke Baán László, a Szépművészeti főigazgatója, a Liget-projekt miniszteri biztosa, és az igazgatóság tagja Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki a kormánynak is dolgozó Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának is tagja, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese.

A városligeti zavaros, kusza szálakat a napi.hu kezdte kibogozni >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás