A rovat kizárólagos támogatója

Nyílt napok a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen március 19, 22

Dátum: 2010. március 19.

Helyszín: 1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.

Forrás: http://www.fcsm.hu/

Az ENSZ közgyűlése a dublini környezetvédelmi világkonferencia javaslatára 1992-ben március 22-ét a VÍZ VILÁGNAPJÁVÁ nyilvánította. Azóta ezen a napon minden évben kiállításokkal, rendezvényekkel emlékeztetik az embereket Földünk és életünk egyik legnagyobb kincsére, arra ami az utóbbi években talán fontosabb lett, mint eddig bármikor.

Mi, a VEOLIA Víz Zrt. és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. átérezzük azt a felelősséget, ami ránk hárul a korszerű vízgazdálkodás és környezetvédelem területén. Azt is látjuk, hogy a következő generációkat segítenünk kell megtanítani a tiszta víz megbecsülésére, a környezetgazdálkodás megértésére és támogatására.

Éppen ezért a Víz világnapjához közeledve, ismét „megnyitjuk” a korszerű észak-pesti és dél-pesti szennyvíztisztító telepek kapuit, s megmutatjuk a kisiskolásoknak, hogyan lesz a szennyvízből ismét tiszta, a folyókba visszaengedhető víz. Szakembereink és a Veolia mini vizes laboratóriuma segítségével játékos-szórakoztató kísérleteket is végezhetnek a látogató diákok.

Ebben az évben is két napig, március 19-én és 22-én lesznek nyitva a szennyvíztisztító telepek kapui az iskolák előtt. Az eddigi jelentkezések alapján több mint kétezer kisiskolás lesz a vendégünk egy sajátos környezetismereti bemutató órán.

A média munkatársait előzetes egyeztetés után a következő telepen várjuk:

Helyszín: Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep
Cím: 1238 Budapest, Meddőhányó u. 1.
Időpont: 2010. március 19. és 22. 8 órától 13 óráig

További információ:
Bátori Marianna kommunikációs vezető, elektronikus levél: pr@fcsm.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás