A rovat kizárólagos támogatója

Tükörben a világ kiállítás megnyitó Miskolc

Dátum: 2012. április 11.

Helyszín: Nemzetközi Kereskedelmi Központ Mindszent tér 1.

Forrás: http://www.greenfo.hu/programok/2012/04/11/tukorben-a-vilag-kiallitas-miskolcon

Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságra, szabadságra, alkotásra. Miközben az ember igyekszik oltani oly sokféle szomját, az nem kevés hatást gyakorol a természetre és környezetére. Ismerjük meg, milyen hatással vagyunk a Földre és tegyünk egy lépést a fenntarthatóság felé!

A „Tükörben a Világ” egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben, szembesülve életükkel, tetteikkel, azzal, hogy melyek az alapvető szükségleteik és miképpen tudják ezeket kielégíteni anélkül, hogy Földünket és életünk minőségét veszélyeztetnék.
Az izgalmas felfedezőút során megnézhetjük a Föld egyes országainak ökológiai lábnyomát, majd összehasonlíthatjuk sajátunkkal. Kiszámolhatjuk továbbá azt is, hogy reggelink hány kilométert utazott a termeléstől az asztalunkig, illetve kideríthetjük hány órát tölt naponta tévézéssel egy átlag magyar ember.
A látogatók számos alternatívával találkozhatnak a tárlat során, melyekből a kiállítás végére érve kedvükre választhatnak, hogy mi szimpatikus számukra. Komposztálják kerti-konyhai hulladékaikat és gyűjtik az esővizet, vagy tudatosabban vásárolnak, esetleg környezetbarát közlekedésre váltanak, netán mérséklik húsfogyasztásukat!?

A „Tükörben a Világ” kiállítás ünnepélyes megnyitójának ideje és helye:
2012. április 11., 14.00 órakor az ITC Aulájában Nemzetközi Kereskedelmi Központ (Mindszent tér 1.)
 

Kiállítás időpontja: 2012. április 11 – május 6.
Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig: 08.00 – 18.00 óráig, szombaton: 10.00-17.00 óráig, vasárnap zárva.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető!!!

Csoportoknak (10 fő felett) ingyenes tárlatvezetést tudunk biztosítani a kiállításon (regisztráció ellenében). Időpont egyeztetés: Dalnoki Ágnes 06 30/30-49-114, e-mail: tukor@okopack.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás