A rovat kizárólagos támogatója

Közeleg a Rió+20 ENSZ Fenntartható Fejlődési Konferencia sajtótájékoztató

Dátum: 2012. június 12.

Helyszín: Parlament Cafe

A Magyar Természetvédők Szövetsége szeretettel várja Önt az MTA főtitkárával és az NFFT titkárával közösen tartandó sajtótájékoztatójára!

A „Rió+20” konferencia kapcsán a közelmúltban a világ számos országában és térségében a figyelem középpontjába került az elmúlt 20 év fenntarthatósági folyamatainak az értékelése és javaslatok megfogalmazása a világkonferenciára. Április 25-én a Magyar Tudományos Akadémián, több mint 250 fő részvételével nem kormányzati szervezetek értékelték a napjainkra kialakult helyzetet. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) tagjai bevonásával készített civil értékelést a globális folyamatról, annak eddigi eredményeiről és elmulasztott lehetőségeiről. A sajtótájékoztatón ismertetjük az MTA-n tartott konferencia és a civil értékelés főbb megállapításait, valamint a továbblépés feladatait.

A sajtótájékoztatót tartják:
Németh Tamás, az Magyar Tudományos Akadémia főtitkára
Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára
Schmuck Erzsébet, az MTVSZ társelnöke

Helyszín: Parlament Cafe, V. kerület, Kossuth Lajos tér 9.
Időpont: 2012. június 12. kedd, 11:30 – 12:30

A rendezvény háttere:
Húsz évvel ezelőtt Rió de Janeiróban, az első Környezet és Fejlődés Világkonferencián, felismerve, hogy a biológiai sokféleség gyors pusztulása, valamint a klímaváltozás gyorsasága létünket veszélyezteti, elfogadásra kerültek az azóta Magyarországon is sokat emlegetett és ismertté vált klímaváltozási és a biológiai sokféleség megőrzését célzó keretegyezmények. Ugyancsak jóváhagyásra került a fenntartható fejlődést elősegítő „Feladatok a XXI. századra” c. nemzetközi program. Összefüggésben e felismerésekkel és szándékkal 1992 óta számos tudományos mű, tanulmány és intézkedési program született, miközben a világ egyre fenntarthatatlanabbá válik.
2012. június 20-22-én újra találkoznak a világ vezetői Rió de Janeiróban, hogy megerősítsék a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget, foglalkozzanak a zöld gazdaság és a fenntarthatóság intézményrendszerének témaköreivel, mint a továbblépés lehetséges feladataival.

A program létrejöttét a Vidékfejlesztési Minisztérium „Zöld Forrás” programja támogatja.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás