A rovat kizárólagos támogatója

Alternatív és etikus banki modellek – szakmai fórum

Dátum: 2013. február 07.

Helyszín: Bp., VI. kerület, Bajcsy Zsilinszky út 37

A PÁTRIA Takarékszövetkezet tisztelettel meghívja Önt  szakmai fórumára, melynek témája a sikeres alternatív és etikus banki modellek működése Európában.

Az utóbbi időben sok szó esik a banki tevékenység gazdaságra gyakorolt hatásairól. Emellett kevesebbszer hallunk arról a rendkívül fontos, de áttételes hatásról, amit a bankok hitelezési gyakorlatukon keresztül a szélesebb társadalomra és a környezetre kifejtenek.
Jelentős társadalmi, környezeti értéket teremtő, helyi tevékenységek (közösségi kezdeményezések, biogazdálkodás, megújuló energia, természet-közeli beruházások) megvalósításának egyik komoly akadálya az, hogy nem tudják kitermelni azt a nyereséget, amit a jelen, „nem-fenntartható” körülmények között egy bank elvár.

A sikeres nemzetközi példákat az Európai Etikus és Alternatív Bankok Federációjának (FEBE) két tagja Lars Hektoen, a norvég Cultura Bankból és Dominique Roten a svájci Banque Alternative Suisse SA képviselőjeként mutatja be a PÁTRIA Takarékszövetkezet meghívására. (Az angol nevének rövidítése alapján FEBEA nevezett szövetség 24 európai bankot tömörít, melyek elkötelezettek a fenntartható fejlődés banki eszközökkel való támogatásában akár nyereségük részbeni feláldozása révén is.)

A PÁTRIA Takarékszövetkezet, – mely Magyarország legnagyobb fiókhálózattal rendelkező takarékszövetkezete -, a tavalyi évben vezette be ÖkoTakarék termékcsomagjait, így a tavalyi évben számos kedvezményesen finanszírozott beruházás valósult meg. Hitelintézetünk lehetőséget kíván adni azon magánszemélyeknek és vállalkozásoknak, akik a természet-közeli beruházások megvalósítását tervezik. A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért csoport civil kontrollján keresztül biztosítjuk a hatékony, átlátható és etikus működést az élhetőbb környezet kialakításában.

A FEBEA-nak jelenleg csak két kelet-európai tagja van, így különösen nagy jelentőségű a PÁTRIA Takarékszövetkezet számára a tagjelöltté válás, melynek keretében Magyarországon elsőként és egyedüliként képviselhetjük a federáció alapelveit átültetve a gyakorlati alkalmazásba.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt egy kötetlen szakmai beszélgetésre, melynek keretében a két európai bank képviselőjének teheti fel kérdéseit!
A szakmai fórum időpontja és helyszíne:

2013. február 7. (csütörtök) 10.45 óra
PÁTRIA Takarékszövetkezet fiókja (Bp., VI. kerület, Bajcsy Zsilinszky út 37.)

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk, kérjük, részvételi szándékát jelezze, illetve esetleges kérdéseit küldje el a marketing@patriatakarek.hu címre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás