A rovat kizárólagos támogatója

Zöld OT nyitó sajtótájékoztató

Dátum: 2013. március 22.

Helyszín: Gödöllő

A Zöld Szervezetek Országos Találkozója idén – 23. alkalommal – Gödöllőn, a Királyi kastélyban lesz. A több napos találkozók célja, hogy a számos, helyi és országos, különböző témában dolgozó hazai zöld szervezetek a legfontosabb kérdésekben egymás számára tájékoztatást nyújtsanak, és a környezeti szempontok érdekében egységesen, közösen tudjanak fellépni.

A megnyitó 2013. március 22-én pénteken 13 órakor lesz, Dr. Gémesi György gödöllői polgármesterrel.

A sajtó képviselőit 12.30-ra várjuk háttérinformációkkal, és a város legjobb süteményeivel a Királyi Kastély Lovardájában.

A megnyitó után az első program a parlamenti pártok képviselőivel fog zajlani a ’Környezetpolitika helyzete az állami intézményrendszerben, a politikai pártok környezetvédelmi jövőképe’ címmel.
Az egyes programokon a jellemzően a hazai zöld szféra legjobb civil és egyetemi szakértői fognak szerepelni.

További fontosabb témák lesznek: Energiastratégia, az atomenergia és a megújulók hazai és európai helyzete; A magyar földszabályozás helyzete, helyi gazdálkodás, élelmiszer-önrendelkezés esélyei; EU alapok 2014-20: milliárdok nyomában – A magyar tervek és a fenntarthatóság, átláthatóság, partnerség; Elővárosi közlekedés; Palagáz: a makói csoda is környezetpusztítást hoz?; Van értelme pereskedni? – Környezetvédelmi jogi tanulságok

RÉSZLETEK A TALÁLKOZÓ HONLAPJÁN >>>

A zöld szervezetek országos találkozóját idén a GATE Zöld Klub, a Magonc Alapítvány és a Greenpeace Magyarország szervezi.

További információk:
Vay Márton szóvivő-médiás, Greenpeace Magyarország, + 36 20 525 3500, vm@greenpeace.hu
Farkas Boglárka, sajtószóvivő, Magonc Alapítvány, +36 20 50 45 60 8, sajto@zoldot.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás