Együtt könnyebb! – Zöld Országos Találkozó, színes szakmai és közösségi programokkal 

2023. június 25.

Hírek

Székesfehérváron 2023. június 23-25. között tartják a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 32. Országos Találkozójukat, ahol konferencia, kerekasztal beszélgetések, szakmai fórumok, kirándulások, koncert, közösségi és kulturális programok várják az érdeklődőket, akik ismerkedni akarnak a zöld civil szervezetekkel és a környezetvédelem aktuális kihívásaival.

Székesfehérváron randiznak a zöldek

2023. június 24.

Hírek

Immár 32. alkalommal találkoznak a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozójukon 2023. június 23-25. között Székesfehérváron. A nyitónapon jó példákat osztottak meg egymással az önkormányzatok és helyi közösségek.

Zöld Civil Együttműködés – Benne vagy!?

2023. március 19.

Hírek

A zöld civil szervezetek együttműködése több mint harminc éves múltra tekint vissza. 2022-ben megújult a hálózat kereteit biztosító működési szabályzat. Az év elejétől több mint hatvan szervezet csatlakozott hivatalosan az együttműködéshez. De kik is ezek a zöldek? Hogyan változott a hazai civil szféra az elmúlt 4 évtizedben?

A legtöbb panda Csongrádon munkálkodott

2022. június 26.

Hírek

A Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 31. Országos Találkozóját 2022 június 24-26 között Csongrádon szervezte a „pandás” WWF Magyarország. Mai podcastunk a pénteki megnyitón készült, ahol a természetvédelemért felelős államtitkár feltette a kérdést: Mit szeretnénk csinálni a jövőben? És rögtön válaszolt is rá Rácz András: “semmi egetrengetőt”.

Zöld Civil Országos Találkozó 2022

2022. június 24. - 2022. június 26.

Helyszín: Csongrád

Programok

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy a WWF Magyarország szervezésében a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 31. Országos Találkozóját 2022. június 24-26-án Csongrádon tartjuk meg. Kérjük, írjátok fel a dátumot és a helyszínt!

Egyszer fent, egyszer lent. Egy “zöld állatorvosi ló”

2021. október 16.

Hírek

100 hektár budapesti közterület “közwc” nélkül. Nem szeretnénk, hogy ha „városligetesedne” a Népliget. A Facebookon szerveződő civileknek egyenlőre nem hiányzik a jogi szervezeti forma. A nyíregyházi E-Misszió tündöklése és bukása. Egy zöld állatorvosi ló,és a hazai civil szféra hullámvasutazása.

Mi kell a hazai energiaközösségeknek?

2021. szeptember 1.

Hírek

Az energiaátmenet során megkerülhetetlen az energiarendszer radikális átalakítása. Nem várhatunk arra, hogy energetikai nagyvállalatok beruházásai teremtsenek zöld energiarendszert: a klímasemlegességet csak hétköznapi emberek, önkormányzatok, közintézmények és egyszerű gazdasági vállalkozások bevonásával érhetjük el.

Szervusztok békák! Kellemes a melegvíz? Jó lubickolást!

2021. szeptember 1.

Hírek

Idén Keszthelyen rendezték meg aug. 27-29. között a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 30. Országos Találkozóját. Mai podcastunk a megnyitón készült, ahol az agárminiszter köszöntőbeszédében a zöld füleknek is sok érdekes, és finoman szólva is meglepő dolog mondott.