A rovat kizárólagos támogatója

A zöld civil szervezetek együttműködése több mint harminc éves múltra tekint vissza. 2022-ben megújult a hálózat kereteit biztosító működési szabályzat. Az év elejétől több mint hatvan szervezet csatlakozott hivatalosan az együttműködéshez. De kik is ezek a zöldek? Hogyan változott a hazai civil szféra az elmúlt 4 évtizedben?

Többek között ezekre is fény derül a mai podcastban. Ismerd meg a környezet- és természetvédő civil szervezetek történetét, együttműködését, és a szervezés alatt álló idei országos zöld találkozó eddigi részleteit. Többek között ezekről is szó esett a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség által szervezett március 16-i webináriumon, melynek rövidített, szerkesztett változatát Sarkadi Péter készítette.

Elsőként a hazai zöld civil mozgalom 4 évtizedéről mesélt Lukács Attila (Luki), az E-misszió Egyesülettől. 

Kapcsolódó podcastunk: Egyszer fent, egyszer lent. Egy “zöld állatorvosi ló”

Lukács Attila említette azokat az OT-kat – azaz a környezet,-és természetvédő szervezetek Zöld Civil Országos Találkozóit, melyet idén június 23 – 25 Székesfehérváron szervezi meg a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Egyesület, és a Magyar Természetvédők Szövetsége, melynek ügyvezető elnöke  Éger Ákos mesélt a részletekről.

Az immár 32. Zöld Civil Országos Találkozó folyamatosan frissülő részletei >>>  

Az összeállítás végén két civil hozzászólás hallható:
az egyik Aujeszky Nóra Ilona (jogi munkatárs, TASZ Politikai Szabadságjogok Projekt) a TASZ jogsegélyszolgálatáról, a másik a szentendrei Öko Party csoport képviselője a nem bejegyzett szervezetek részvételéről a zöld együttműködésben.

A Zöld Civil Együttműködéssel, a környezeti ügy bizottsági képviseletével, és a jelöltállítás ill. a civil szervezetek képviselőinek delegálásával kapcsolatos tudnivalók:

A már csatlakozott szervezeteket bemutató táblázat itt >>>

A Zöld Civil Együttműködés Szervezeti és Működési Szabályzata >>>

bizottságok és delegáltak >>>

 

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás