Zöld Civil Díj – 2024

2024. április 13.

Hírek

A Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Együttműködése minden évben ZÖLD CIVIL DÍJJAL tünteti ki azokat a személyeket, akik kiemelkedő tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak a Zöld Civil Együttműködés fejlődéséhez, egyben a környezet ügyének előmozdításához. Egy évben két díjazott lehet. A Díj posztumusz is odaítélhető.

Civil tiltakozás a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása ellen!

2023. december 3.

Hírek

Az országgyűlés a napokban tervezi elfogadni az úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, amivel az Orbán kormány valójában saját állampolgárait akarja kizárni a demokratikus közéletből, és tovább dolgozik a társadalmi nyilvánosság felszámolásán.

21 civil szervezet közös sikere az átjárható Lánchíd

2023. június 24.

Hírek

21 fővárosi civil szervezet koalíciója az elmúlt három hónapban intenzíven kampányolt a Lánchíd autómentes forgalmi rendjének megtartása mellett. A sikeres végkimenetellel kapcsolatban írtak sajtóközleményt.

Zöld Civil Együttműködés – Benne vagy!?

2023. március 19.

Hírek

A zöld civil szervezetek együttműködése több mint harminc éves múltra tekint vissza. 2022-ben megújult a hálózat kereteit biztosító működési szabályzat. Az év elejétől több mint hatvan szervezet csatlakozott hivatalosan az együttműködéshez. De kik is ezek a zöldek? Hogyan változott a hazai civil szféra az elmúlt 4 évtizedben?

Az Utcajogász Egyesület lett Az Év Fővárosi Civil Szervezete

2023. január 6.

Hírek

2022 december 1-31. között szavazhattak a budapestiek arról, hogy a 10 jelölt civil szervezet közül melyik viselhesse „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” címet 2023-ban. Az évente adományozott díjat első alkalommal az Utcajogász Egyesület nyerte el.

Budapestiek szavazhatják meg, ki kapja Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjat

2022. december 2.

Hírek

2022-ben a Fővárosi Önkormányzat megalapította „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” díjat, melynek célja, hogy minden évben elismerésben részesítse azt a budapesti civil szervezetet, amely tevékenységével leginkább hozzájárult a főváros fejlődéséhez, élhetőségéhez és a lakosság jólétéhez.

Magyarország a sereghajtók között az éghajlatvédelemben

2022. november 16.

Hírek

59 ország közül Magyarországot az 50. helyre rangsorolja az Éghajlatváltozási Teljesítési Mutató CCPI 2023, amelyet Sarm es-Sejkben, az ENSZ 27. klímacsúcsán hoztak nyilvánosságra, és amely a vizsgált országoknak a klímaváltozás ellen tett intézkedéseit értékeli.