A rovat kizárólagos támogatója

GMO-Kerekasztal 26.

Dátum: 2014. június 25.

Helyszín: Budapest Széchenyi rakpart 19

A GMO-szervezetek hazai gyakorlatba kerülése kerekasztal-megbeszélés (26)

Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának 531-es számú tárgyalótermébe
(az Országgyűlés Irodaháza, Budapest Széchenyi rakpart 19; a Margit-híd pesti hídfőjénél – bejárat a Duna felől)
2014. június 25 13 óra

Fontos: Az Országgyűlés Irodaházában beléptető rendszer működik. Az ülésen való részvétel kizárólag előzetes bejelentés alapján lehetséges (a terem befogadóképessége max. 40 fő). Kérjük, hogy a GMOka@biokontroll.hu mail címen (Szabó Csabáné, Marika) jelezze vissza azonnal részvételi szándékát, adja meg a nevét, munkahelyét és személyazonosító igazolványának számát. Az ülésre kérjük, hogy 15 perccel hamarabb jöjjön. A belépéshez személyazonosító igazolvány (+ lakcímkártya) szükséges.

1. Szakterületi összefoglalók (első, nyilvános rész – levezető Darvas Béla)

(1.1.) Előadások
Darvas Béla: A Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) tárgyalások általános céljairól, az ezzel kapcsolatos GMO-Kerekasztal ülésének szervezéséről (írásbeli hozzászólás)
Meszerics Tamáso: Később kerül pontosításra (10 perc vagy írásbeli hozzászólás)
Fidrich Róbert+: A jövő kiárusítása? – A tervezett Európai Unió – Egyesült Államok szabad kereskedelem (TTIP) veszélyei (10 perc)
Tömöri Balázs+: A Greenpeace Magyarország véleménye az Európai Unió – Egyesült Államok Kereskedelmi és Befektetési Megállapodás (TTIP) jelenleg ismert tartalmáról (10 perc)
Simon Gergely+: Az Európai Unió – Egyesült Államok Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) lehetséges hatásai az európai kémiai biztonságra (10 perc)
Tanka Endre: Milyen jogintézményt terveznek a multinacionális befektető cégek a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) alapján a nemzeti önvédelmi szabályozók miatt elmaradt hasznuk kárigényének a nemzetállamokkal szemben közvetlen érvényesítésére? (írásbeli hozzászólás)
Kőrösi Levente+ és Andorkó Rita+: A GMO-k köztermesztésével kapcsolatos tagállami döntés lehetősége (10 perc)
Bardócz Zsuzsa és Pusztai Árpád: A GMO-k megítélése Oroszországban és Kínában (10 perc)
Jenes Barnabás: A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), valamint a hazai kutató-fejlesztő helyek géntechnológiai áttekintése (10 perc)
Békési László: A neonikotinoid hatóanyagú csávázószerek méhészeti vonatkozásai és a méhészek megosztottsága (10 perc)

(1.2.) Tájékoztatók
Homoki Hajnalka+: „Célkeresztben a GMO-k mezőgazdasági felhasználása” – parlamenti nyílt napok (Országház, Vadászterem, 2014. február 20) (írásbeli hozzászólás)
Darvas Béla: „Technológia vagy manipuláció? Kerekasztal a génmódosításról” – MKB Professzori Klub rendezvénye (Domonyvölgy, Lázár Lovaspark, 2014. május 31) (írásbeli hozzászólás)

(1.3.) Hozzászólások, kérdések

Megjegyzés: A hozzászólások írott anyagát (max. 2. oldal) legkésőbb június 21-én 10 óráig (szigorúan vonatkozik ez az írásbeli hozzászólásokra) kérem megküldeni a bdarvas@freemail.hu címre. Az összefoglalók mintáit lásd: http://www.bdarvas.hu/gmo/idn39. Az ülésen hangfelvétel készülhet. Rendes és tiszteletbeli tagjaink+ a teljes ülésünkön; vendégeinko és a sajtó képviselői csak annak nyilvános részén vehetnek részt.

2. Állásfoglalások (második, zárt rész – levezető Székács András) – A TTIP-pel kapcsolatos álláspont kialakítása

Meghívott vendégeink: Pelcné, Gáll Ildikó,o Morvai Krisztina,o Szanyi Tibor,o Molnár Csaba,o Jávor Benedek,o továbbá az Országgyűlés Mezőgazdasági és Fenntartható Fejlődés Bizottságainak tagjai, valamint a sajtó képviselői.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás