A rovat kizárólagos támogatója

Rekord kampány az Európai Hulladékcsökkentési Hétre

Dátum: 2015. szeptember 08.

Helyszín: Budapest, Kossuth Lajos tér 11

Idén minden eddiginél nagyobb kampánnyal csatlakozik Magyarország az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Héthez,

 

amelynek keretében a kontinens egészén lelkes önkéntesek a saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett hulladékmennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint a hulladékká vált anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amely immár hetedik alkalommal valósul meg a kontinensen és ötödik alkalommal Magyarországon, 2015. november 21-29. között lesz. Idén a kezdeményezés mögé állt az Európai Parlament, ami jól érzékelteti a hazánkban is évről évre egyre népszerűbb kezdeményezés jelentőségét.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi kampányának nyitórendezvényén az Európai Parlament támogatásáról, annak jelentőségéről és az idei eseményről
V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára tájékoztatja a sajtó képviselőit.
Az idén megvalósítható akciók és a kampányhoz való csatlakozás részleteit Búsi Lajos, az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság mb. főigazgató-helyettese ismerteti.
Az eseményen Kecskésné Harmincz Jolán, a dabasi 2. sz. Óvoda óvodavezetője elmondja, miért csatlakoznak évről évre a kezdeményezéshez, és hogyan lehet már a legfiatalabb kortól eredményesen végezni a gyerekek körében a környezeti nevelést.

Az esemény időpontja: 2015. szeptember 8. (kedd) 10 óra

Helyszíne: Földművelésügyi Minisztérium, Kollégiumi terem
(1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.)

Az esemény során a zöldóvoda óvodásai egy „mini foglalkozás” keretében bemutatják, milyen akcióval kerültek be Európa legjobbjai közé az oktatási intézmények között az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folyt küzdelemben 2013. évben.

Várjuk Önt is a nyitórendezvényre!
Kérjük, az eseményen való részvételi szándékát jelezze – legkésőbb szeptember 7-én 14 óráig – a sajto@oktf-nhi.gov.hu címen vagy a 06 30 822 50 42 telefonszámon.

Üdvözlettel:
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét szervezői

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás