Nulla Hulladék Workshop

2019. június 25. - 2019. június 25.

Helyszín: Humusz Ház (XI., Saru u. 11.)

Programok

A hulladékcsökkentés elméletben jól hangzik, de hogyan lehet ezt a gyakorlatban megvalósítani? Erre szeretnénk választ keresni a résztvevőkkel közösen a workshop során. Célunk, hogy kialakuljon egy olyan közösség, ahol nulla hulladékos jó gyakorlatokat lehet megosztani egymással. Hiszen együtt könnyebb, és ezzel sok időt és energiát lehet spórolni! Az alábbi témaköröket fogjuk érinteni: – hulladékgazdálkodás helyzete… Tovább »

Vásárolj hulladék nélkül 2019-ben is! Flashmob

2019. május 18.

Helyszín: Nagy Vásárcsarnok 1093 Budapest, Vámház krt. 1-3.

Sajtótájékoztatók

Csomagolásmentes május kihívást hirdet, a JÖN Alapítvány, a “Tudatos Tavasz a Jövő Öko-Nemzedékéért!” klímabarát tavaszi kampánya alkalmával. Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását. A Csomagolásmentes május eseménye tartalmazza a következőket: • Megoldási javaslatok a hulladék nélküli vásárlás elérésére •… Tovább »

Zöld esküvő: zero waste és green ötletek a Nagy Napra!

2019. május 08. - 2019. május 08.

Helyszín: Humusz Ház Budapest XI. kerület, Saru u. 11.

Programok

Május 8-án kezdetét veszi a Humusz Szövetség által szervezett Zöld Kalandozások 2019 tavaszi évadja „Környezettudatos család, fenntartható élet” címmel. Első alkalommal kerekasztal-beszélgetésre és tapasztalatcserére hívunk titeket Madarász Zsuzsi zöldesküvő-szervező, valamint a Humusz-csapat leendő és ex-menyasszonyai, Bogdán Judit és Urbán Csilla társaságában. Az előadó, Madarász Zsuzsi bemutatkozása: “Több mint 10 évig dolgoztam rendezvényszervezőként. Az elegáns céges… Tovább »

Csökkenti a környezetszennyezést a londoni maraton

2019. április 27.

Hírek

Csökkenti a környezetszennyezést a világ egyik leghíresebb utcai futóversenye, a londoni maraton, amelynek több tízezres mezőnye holnap reggel rajtol. Noha a legendás sportesemény résztvevői tavaly 63 millió fontot (23,4 milliárd forint) gyűjtöttek jótékony célra, a versenyen tengernyi műanyag vizespalackot dobtak el a futók.

Palackos helyett csapvizet itatnának velünk

2019. március 30.

Hírek

Javítani kell a csapvíz minőségét és meg kell teremteni egyetemes hozzáférhetőségét, ez ugyanis nagyban segítené a műanyaghulladék mennyiségének csökkentését is – hívta fel a figyelmet az Európai Parlament.

KörnyezetBarátok – környezeti nevelési vetélkedő

2019. január 26.

Hírek

A Magyar Természetvédők Szövetsége KörnyezetBarátok címmel, 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet budapesti iskolák, felső tagozatos diákjaiból álló csapatai számára. Végső jelentkezési határidő: 2019. február 4.

Dobd ki a szemetest!

2018. október 29.

Hírek

Dobd ki a szemetest! címmel Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya könyvet írt, amellyel segítséget kaphatunk hulladéktermelésünk csökkentésére. Már a könyv “Hulladékcsökkentés lépésről lépésre” alcíméből sok minden kiderül, ha a cím nem volt még teljesen egyértelmű. A könyv szakít a hasonló témájú könyvek irányával és útmutató jelleggel segíti az olvasót a háztartásának a hulladékcsökkentésében.

Nagyvárosi szemét koalíció

2018. szeptember 1.

Hírek

A világ 23 nagyvárosa nemrégiben a szemétmennyiség csökkentéséről állapodott meg. A közösen kiadott nyilatkozatuk szerint a céljuk az, hogy 2030-ig az egy főre jutó hulladék mennyiségét 15 százalékkal csökkentsék.

Júliusban szabadságra mennek a műanyagok

2018. július 1.

Hírek

Hogy miért pont a PET palackot küldik egy hónapos szabadságra a civil szervezetek? A nyári melegben ez az egyik leggyakoribb egyszer használatos műanyag, ami utána jó esetben a szelektív hulladékgyűjtőben, rosszabb esetben a szeméttelepen vagy a vizeinkben végzik.