A rovat kizárólagos támogatója

ENERGIAKLUB Megújuló Települések konferenciája

Dátum: 2016. április 14.

Helyszín: Larus Rendezvényközpont Budapest, XII. Csörsz u. 18/b

Szeretettel meghívjuk az ENERGIAKLUB Klímaválasz projektje keretében szervezett MEGÚJULÓ TELEPÜLÉSEK konferenciára Az egyéves Klímaválasz projekt során 140 önkormányzati vezető, szakértő és civil képviselő egy olyan képzéssorozaton vett részt, amely felkészítette őket az éghajlatváltozás elkerülhetetlen hatásainak települési szintű kezelésére.

A projekt eredményeit és tapasztalatait a konferencián ismertetjük, ahol lehetőséget biztosítunk a szakértőkkel való találkozásra, beszélgetésre és kihirdetjük az Energiaklub szakmai versenyeinek győzteseit.

Időpont: 2016. április 14. 10-16 óra
Helyszín: Larus Rendezvényközpont (Budapest, XII. Csörsz u. 18/b.)

A konferencia egyik kiemelt előadása a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Adatbázis (NATéR) használatának lehetőségeiről szól. A NATéR interneten elérhető, többcélú felhasználásra alkalmas tudásbázis és adatrendszer, amely tudományos információkkal segíti a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást. A résztvevők emellett hazai és norvég jó példákkal is megismerkedhetnek.

A konferencia keretében díjazzuk azokat az önkormányzatokat, akik a legtöbbet teszik az éghajlatvédelemért, az energiahatékonyságért és a megújuló energiák elterjesztéséért.
A legjobb zöld közbeszerzéseket bonyolító Közbeszerzés zöldebben versenyben díjazottak:
Közbeszerzés zöldebben I. helyezett: Ajak  Város
Közbeszerzés zöldebben 10-100 ezer fős települések kategórianyertese: Budapest XVIII. kerülete, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közbeszerzés zöldebben 100 ezer fő feletti települések kategórianyertese: Budapest III. kerülete, Óbuda-Békásmegyer

A már 6. alkalommal meghirdetett Napkorona Bajnokságon a napenergia hasznosításában legaktívabb települések:
Napkorona bajnokság I. helyezett: Újszilvás Község
Napkorona bajnokság II. helyezett: Nagypáli Község

A konferencia szünetében lehetőséget biztosítunk interjúk készítésére.
A konferencián való részvételre regisztrálni Pál Ildikónál a palildi@gmail.com, vagy a 30 240 7619-es telefonszámon lehet.
Szeretettel várjuk!

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás