Tükörben a Világ – Kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2011. június 10. - 2011. szeptember 16.

Helyszín: Gömörszőlős, Kassai út 37

URL: www.tukorbenavilag.hu

Helyszín: Gömörszőlős, Kassai út 37., az Ökológiai Intézet Oktatóközpontja, Nonprofit Információs Központ
Időpont: 2011. június 10. – szeptember 16. A kiállítás díjtalanul megtekinthető hétfőtől péntekig 10 – 17 óra között
Osztályok számára a tárlatvezetést biztosítjuk.

Bejelentkezés: Vrastyák Mónika: e-mail: gomorszolos@ecolinst.hu , tel.: 30/639-4548 vagy Füzér Zsolt: e-mail: kettosvilag@ecolinst.hu tel.: 30/321-4550
Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szervezésében létrejött kiállítás a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport kreatív ötletei alapján került megvalósításra. A „Tükörben a Világ” célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra.

A „Tükörben a Világ” egy színes, kacskaringós vízió számtalan installációval és játékkal, melynek célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása, vagyis az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, ugyanakkor a környezet és a természeti erőforrások megőrzése a jövő generációk számára. A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával – mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás vagy a szelektív hulladékgyűjtés – találkoznak a tárlat során, amelyekből kiválaszthatják, melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében.

A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat szolgáló komplex ismereti anyag, melynek fő üzenete, hogy a mára általánossá vált fogyasztói életforma nem tartható fenn tartósan a modern társadalmakban. Egy olyan új szemléletmód kialakítására van szükség, amely lehetővé teszi az emberi szükségletek mértéktelen fogyasztás nélküli kielégítését. Olyan jólét felépítésére van szükség, ami tiszteletben tartja a Föld ökológiai tartalékait.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás