Föld Fesztivál – rendezvénysorozat az Állatkertben

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. április 16. - 2012. április 22.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

URL: Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykertben egész héten programokkal várják a látogatókat a Föld Fesztivál keretében. A fesztivál voltaképpen az április 22-i Föld napja egyhetes programsorozattá kibővített változata, amelynek során elsősorban tanulmányi csoportokat, de családokat is várnak a városligeti intézményben.

Hétfőtől péntekig minden nap „kincskereső játékkal” várják a gyermekeket, amely játék lényegében egy több állomásból álló vetélkedő. Hétvégén az Ökocsiga Játszóház nyújt lehetőséget a játékra és az ismeretszerzésre. A fesztivál ideje alatt az Állatkert számos partnere is képviselteti magát. Egész héten működik az Országos Erdészeti Egyesület standja, ahol az erdők világát ismerhetik meg az érdeklődők. Pénteken, szombaton és vasárnap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani Egyesület is működtet majd egy-egy állomást az Állatkertben, mi több, a közönség még az Ipolytarnócon fellelt őslények világával is megismerkedhet. Emellett hétvégén az Öthét Egyesület jóvoltából a szelektív hulladékgyűjtésről is számos érdekességet tudhatnak meg a látogatók. Az egyhetes rendezvénysorozat vasárnap a pedagógusok számára rendezett hagyományos nyílt nappal zárul, amelynek során a tanárok, tanítók és óvópedagógusok részletesen megismerkedhetnek az Állatkert által kínált pedagógiai lehetőségekkel.
A programok mellett az Állatkertben rengeteg további látnivaló is akad. Az elmúlt hetekben ugyanis számos állatkölyök született: makik, vízdisznók, szurikáták és két zsiráfborjú is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás