Felgyújtotta magát egy klímaaktivista

2022. május 12.

Hírek

Április 22-én (a Föld napján) Wynn Alan Bruce felgyújtotta magát az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága előtt, hogy megpróbálja felriasztani a világot az éghajlatváltozás elleni cselekvésre. Hogyan reagáljunk erre mi, akik még itt vagyunk?

Gondolatok a Föld napjára

2022. április 22.

Hírek

Akik megannyi tapasztalat, kutatás és összegyűjtött tudás ellenére nem fogják fel a klímaváltozás tényét, a környezetvédelem és a természetvédelem fontosságát, azok ostoba politikusok és buta emberek. Azok a politikusok, akik tisztában vannak a veszélyekkel, beszélnek is róla, de nem tesznek semmit, azok pedig hitvány emberek.

Föld napja: együtt a természettel

2021. április 22.

Hírek

Az elmúlt egy év kihívásai megmutatták nekünk, hogy mind saját magunkra, mind lakóhelyünkre, a Földre sokkal jobban kell vigyázni, mint ahogy eddig tettük. Április 22-e a Föld napja, a WWF Magyarországnál azonban minden nap ennek jegyében telik. A természetvédelmi civil szervezet a pandémia alatt és azt követően is gőzerővel folytatja természetvédelmi és szemléletformáló munkáját.

FÖLD NAPJA – Scott Kelly gondolataival

2021. április 22.

Hírek

“A Mars nem egy “b” opció, ahol majd élni tudunk, ha elpusztítottuk a Földet…” Nem találnék erre a napra hitelesebb interjúalanyt, mint az űrhajóst, aki majdnem egy évet, 340 napot töltött a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén.

Április 22., a Föld napja – számodra mit jelent?

2021. április 22.

Hírek

Egy amerikai egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére 1970. április 22-én 20 millió amerikai emelte fel a szavát a természetért, hogy a környezet- és természetvédelem egyre sürgetőbb feladataira felhívja a figyelmet. A mozgalom 1990-ben világméretűvé vált, melyhez Magyarország is csatlakozott.

Koronaválság – Minden más lesz ezután?

2020. április 22.

Hírek

A Föld napja mindig alkalom ad arra, hogy számot vessünk, hogy állunk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekkel. Idén, a koronaválság különösen aktuálissá teszi, hogy elgondolkodjunk, merre haladunk tovább a következő években. Hiszen minden válság egyben lehetőség is a változásra. Kérdés, hogyan tudunk vele élni vagy a koronaválság is csak egy újabb állomás lesz globális összeomlás… Tovább »

Legyen jogunk az egészséges környezethez!

2020. április 22.

Hírek

A BirdLife International arra kérik az Egyesült Nemzetek Szövetségét (ENSZ), hogy az egészséges természeti környezet kerüljön be a minden embert megillető alapvető emberi jogok közé. Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Az idén 50. évfordulójához érkező kezdeményezéshez az évek során 175 ország csatlakozott, így minden évben globális szinten több ezer esemény keretében hívják fel a… Tovább »

Egy bolygónk van, szigeteljünk érte

2020. április 22.

Hírek

A koronavírus miatti korlátozások hatására felére csökkent a légszennyezettség mértéke Európa nagyvárosaiban, azonban Magyarországon az európai átlagnál jóval kisebb mértékben tisztítja a levegőt a vírus miatti kijárási korlátozás. A kormány által hozott intézkedések nem hoztak olyan drasztikus levegőminőség javulást, mint a kontinens nagy részén.

Föld Napja 2019 – nincs több időnk

2019. április 23.

Hírek

A Föld Napja alkalmából Kathleen Rogers a Föld Napja hálózat amerikai elnöke és Ingmar Rentzhog svéd környezetvédő, a Nincs több időnk zöld közösségi média platform alapítója közös üzenetet fogalmaztak meg.

Föld Órája 2019: kis lépésekkel a nagyobb cél felé

2019. március 31.

Hírek

2019. március 30-án helyi idő szerint 20:30-kor világszerte sötétségbe borultak a nagyvárosok és kis települések díszkivilágításai, és a világ lakosságának egyharmada is kapcsolódott a Földhöz, hogy kifejezzék elkötelezettségüket bolygónk megóvása iránt. A lekapcsolás csak egy szimbólum: a WWF Föld Órája valódi üzenete az, hogy mindannyiunk felelőssége és érdeke, hogy elinduljunk a fenntarthatóság útján.