A Föld (minden)napja

2024. április 16.

blog

Minden évben egyetlen napon világszerte arra emlékeztetjük magunkat, hogy a közös otthonunkat jelentő Földön a természeti környezetünkre jobban kell vigyáznunk. Ha tovább pusztítjuk, szennyezőanyagokkal károsítjuk, véges erőforrásait gyorsuló ütemben fel- és elhasználjuk, természeti és természetközeli területeit felszámoljuk, akkor egyúttal a saját életminőségünket és a következő nemzedékekét is veszélyeztetjük. E felismerés régi keletű, de a Föld,… Tovább »

A Föld napján is veszélyben vannak a természetes élőhelyek

2023. április 22.

Hírek

A természetes élőhelyek pusztulása globálisan és hazánkban is égető probléma – egyrészt azért, mert a vadon élő állatoknak egyre inkább zsugorodik a lakóhelye, másrészt azért, mert a klímaváltozás mellett a biológiai sokféleség csökkenése a jelenlegi és a jövő generációinak jólétét is veszélyezteti. Április 22-e a Föld napja.

A Föld napján, ma tartják Budapest legnagyobb bringás felvonulását!

2023. április 22.

Hírek

“Tekerj át a városon úgy, ahogy máskor nem lehet! Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni, és nem csak ezen a napon. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni.” – üzenik a szervezők. A menet a Hősök teréről indul 16:00-kor, az ikonikus bringaemelés 18:00-kor lesz a Margitszigeti Alsó-nagyréten.

Felgyújtotta magát egy klímaaktivista

2022. május 12.

Hírek

Április 22-én (a Föld napján) Wynn Alan Bruce felgyújtotta magát az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága előtt, hogy megpróbálja felriasztani a világot az éghajlatváltozás elleni cselekvésre. Hogyan reagáljunk erre mi, akik még itt vagyunk?

Gondolatok a Föld napjára

2022. április 22.

Hírek

Akik megannyi tapasztalat, kutatás és összegyűjtött tudás ellenére nem fogják fel a klímaváltozás tényét, a környezetvédelem és a természetvédelem fontosságát, azok ostoba politikusok és buta emberek. Azok a politikusok, akik tisztában vannak a veszélyekkel, beszélnek is róla, de nem tesznek semmit, azok pedig hitvány emberek.

Föld napja: együtt a természettel

2021. április 22.

Hírek

Az elmúlt egy év kihívásai megmutatták nekünk, hogy mind saját magunkra, mind lakóhelyünkre, a Földre sokkal jobban kell vigyázni, mint ahogy eddig tettük. Április 22-e a Föld napja, a WWF Magyarországnál azonban minden nap ennek jegyében telik. A természetvédelmi civil szervezet a pandémia alatt és azt követően is gőzerővel folytatja természetvédelmi és szemléletformáló munkáját.

FÖLD NAPJA – Scott Kelly gondolataival

2021. április 22.

Hírek

“A Mars nem egy “b” opció, ahol majd élni tudunk, ha elpusztítottuk a Földet…” Nem találnék erre a napra hitelesebb interjúalanyt, mint az űrhajóst, aki majdnem egy évet, 340 napot töltött a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén.

Április 22., a Föld napja – számodra mit jelent?

2021. április 22.

Hírek

Egy amerikai egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére 1970. április 22-én 20 millió amerikai emelte fel a szavát a természetért, hogy a környezet- és természetvédelem egyre sürgetőbb feladataira felhívja a figyelmet. A mozgalom 1990-ben világméretűvé vált, melyhez Magyarország is csatlakozott.

Koronaválság – Minden más lesz ezután?

2020. április 22.

Hírek

A Föld napja mindig alkalom ad arra, hogy számot vessünk, hogy állunk a jövőnket érintő legfontosabb ügyekkel. Idén, a koronaválság különösen aktuálissá teszi, hogy elgondolkodjunk, merre haladunk tovább a következő években. Hiszen minden válság egyben lehetőség is a változásra. Kérdés, hogyan tudunk vele élni vagy a koronaválság is csak egy újabb állomás lesz globális összeomlás… Tovább »

Legyen jogunk az egészséges környezethez!

2020. április 22.

Hírek

A BirdLife International arra kérik az Egyesült Nemzetek Szövetségét (ENSZ), hogy az egészséges természeti környezet kerüljön be a minden embert megillető alapvető emberi jogok közé. Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Az idén 50. évfordulójához érkező kezdeményezéshez az évek során 175 ország csatlakozott, így minden évben globális szinten több ezer esemény keretében hívják fel a… Tovább »