A rovat kizárólagos támogatója

Az elmúlt egy év kihívásai megmutatták nekünk, hogy mind saját magunkra, mind lakóhelyünkre, a Földre sokkal jobban kell vigyázni, mint ahogy eddig tettük. Április 22-e a Föld napja, a WWF Magyarországnál azonban minden nap ennek jegyében telik. A természetvédelmi civil szervezet a pandémia alatt és azt követően is gőzerővel folytatja természetvédelmi és szemléletformáló munkáját.

Tavaly ilyenkor még csak kapkodtuk a fejünket, és próbáltunk felkészülni egy bizonytalan és az egészségünket veszélyeztető helyzetre. Idő közben megtanultuk, hogy ahhoz, hogy egészségesek legyünk, nem csak saját magunkat, hanem a természetet is óvni kell, és meg kell tanulni újra harmóniában élni vele. A lezárások idején pedig sokaknak a természet jelentette a megnyugvást, a kikapcsolódást. Egyértelművé vált az összefüggés az ember és a természet egészsége között, és miközben a világ a feje tetejére állt, a természetvédelmi törekvések nem állhattak le, hiszen még mindig rengeteg a tenni való ezen a téren.

A nemzetközi WWF idén 60 éves, a WWF Magyarország pedig ebben az évben ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját – a civil szervezet ezekben az évtizedekben úgy végezte munkáját, mintha minden nap a Föld napja lenne, és a jövőben is ebben a szellemben dolgozik tovább. A WWF Magyarország a közelmúltban természetvédelmi projektjei mellett olyan sikereket könyvelhetett el, mint például Magyarország legnagyobb háborítatlan erdeje, a fokozottan védett Csarna-völgy megóvása közel 75.000 emberrel együtt a vadon területére tervezett kisvasútépítési beruházástól, vagy a Hajógyári-sziget beépítésének megakadályozása – az aláírásgyűjtő kampányhoz alig néhány nap alatt több mint tízezren csatlakoztak, végül visszavonták a beépítési kérelmet. Ahogy eddig, úgy a civil szervezet a jövőben is oda fog állni az ilyen ügyek mellé.

Mindenki kell hozzá

Fontos látni, hogy az olyan természetvédő civil szervezetek, mint a WWF Magyarország sikeréhez elengedhetetlen az összefogás, a vállalatok és az egyének támogatása. Igazán nagy eredményeket ugyanis közösen tudunk elérni.

És hogy miért fontos a támogatás? Bár a WWF Magyarország része a nemzetközi WWF-nek, anyagilag függetlenül működik tőle – vagyis a természetvédelmi munkájához és általános működéséhez szükséges teljes összeget itthon kell előteremtenie. Ez történhet pályázati forrásból, vállalati támogatásokból és egyéni adományokból. Noha mindegyiknek megvan a maga szerepe, a szervezet stabil működését hosszú távon az biztosítja, ha néhány nagyobb adományozó mellett sok kis összegű támogató áll mögötte.

Hogyan támogathatod a szervezetet?

Az egyszeri adományozás mellett az új WWF tagság program keretében a tagok havonta néhány ezer forint értékű adományért cserébe egyedi tartalmakat és a belépéskor üdvözlőcsomagot kapnak, illetve elsőként értesülhetnek a szervezet egyes eseményeiről is.

De ha valaki nem teheti meg, hogy adományozzon, még mindig felajánlhatja adója 1%-át – a civil szervezetek minden évben jelentős összegtől esnek el azért, mert sokan nem rendelkeznek róla, pedig ennél mi sem egyszerűbb. Pénzbe nem kerül, csupán pár kattintásba. Az adó 1%-ról rendelkező nyilatkozatot idén május 20-ig lehet leadni az eszja.nav.gov.hu oldalon. A WWF Magyarország adószáma: 18226814-2-42

A támogatási formákról bővebb információ az adomany.wwf.hu oldalon érhető el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás