Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2013. augusztus 02. - 2013. augusztus 04.

Helyszín: Magyarkanizsa

2013. augusztus 2-4. között Magyarkanizsán rendezik meg az egyetlen magyar nyelvű nemzetközi természetfilm-fesztivált, melyre június 15-éig lehet nevezni. A Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál az egész Kárpát-medencéből várja a magyar anyanyelvű természetfilmesek alkotásait a versenyprogramba.

Augustus első hétvégéje a magyar természetfilm ünnepe is egyben, hiszen immár kilencedik éve rendezik meg megszakítás nélkül a magyar természetfilm népszerűsítésére létrejött természetfilm-fesztivált. A tavaly nemzetközivé fejlesztett filmes mustra továbbra is a magyar nyelvű természetfilm-készítés szakmai fóruma kíván lenni, ahol professzionális és amatőr alkotók egyaránt bemutathatják műveiket.
Eldugott kistájak csodái, őshonos növény-és állatfajok élete, a természet- és környezetvédelem aktuális problémái, a „zöld” sportok és vadászati témájú filmek kerülnek érzékletes közelségbe a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény mozi termében, ahol a rendezvény versenyprogramját vetítik az érdeklődőknek. Az ötfős, anyaországi és határon túli neves filmes szakemberekből álló szakmai zsűri külön értékeli az amatőr és a professzionális versenyfilmeket.

A vajdasági pénzdíjas fesztivál fődíja 1000 euró. A nevezéseket 2013. június 15-éig várják a szervezők.

A fesztivál aktuális híreit a www.csodakut.eu weblapon olvashatják.



Csabai Ferenc
elnök
Kétágú Hegy Egyesület
naturfilmfest@gmail.com

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás