Madártani és élőhely kezelési akciónap

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2014. február 22.

Helyszín: Tétényi fennsík

Február 22-én szombaton az immár hagyományos madártani és élőhely kezelési akciónapot tart a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület a Magyar Madártani Egyesülettel karöltve a Tétényi fennsíkon.
A munkaterület várhatóan ezúttal a fennsík tanösvény első részénél, a második harmadik állomás térségében lesz. Itt mind a Kamaraerdő menti eddig művelt terület, mind a Balatoni út felé haladhatunk a cserje ritkítással, ill. itt lesz egy bázis és madárgyűrűzés bemutató pont is a nap folyamán. A megelőző hetekben elkezdjük, ill. folytatjuk az intenzív cserje irtási akciónkat, ugyancsak ebben a térségben, a Fitoland és más külső erőforrások igénybevételével, ennek szakmai irányítását Korda Márton természetvédelmi és erdőmérnök a Soproni Egyetem munkatársa látja el.

Természetvédelmi engedéllyel rendelkezünk a Fővárostól. Önkénteseket a 22-i akciónapon várunk, reggel 9-től a tanösvény elejénél találkozunk, szerszámok, védőkesztyűk lesznek, megfelelő terepruhában, cipőben jöjjenek. Bp. XXII. Rókales u. a Szoborpark után, 150-es autóbusz, és a Kelenföldről induló diósdi buszok.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás