Hirdetés
Forrás: mno.hu

Egy ember többet ér, mint az arany, amit visel. Megrázó üzenetű reklámot készített a romániai Papaya Advertisingnél egy civil szervezet Mentsük meg Verespatakot címmel a tervezett bányaprojekt elleni tiltakozásként.

Az egyperces fekete-fehér klipet egy elhagyott bányában forgathatták – egyszerű képek annál erősebb üzenettel. Románia vezető színésznője, Maia Morgenstern (ő játszotta Máriát Mel Gibson Passiójában) besétál a képbe, leül egy egyszerű faasztalhoz, és az erős szélben elkezdi levetni magáról arany ékszereit.

– Jó napot! Maia Morgenstern vagyok, és adományozni szeretnék azoknak, akiknek feltétlenül szükségük van aranyra – mondja, és szó szerint kitépi a füleiből az ékszereket. Az utolsó mondat közben elered a vére, a nyakán elindul lefele egy sötét vércsík. „Tessék Uraim, ez az összes aranyam, csak hagyjanak minket békén!” – fejezi be.

A kisfilm végén egy felirat látható: „Egy ember többet ér, mint az arany, amit visel. Egy ország is. Verespatakot ismerjék meg az igazságról, és ne az aranyról, amit rejt.”

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás