Hirdetés

Az év ökoturisztikai létesítménye 2012.” pályázaton a látogatóközpont kategóriában az első helyezést a Pannon Csillagda Látogatóközpontja kapta meg.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. által kiírt „Az év ökoturisztikai létesítménye 2012.” pályázatra a látogatóközpont kategóriában az első helyezést a Pannon Csillagda Látogatóközpontja kapta meg.

A Közép-Európában is egyedülálló komplexum a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság beruházásában készült, az Új Széchenyi terv keretében, Európai Uniós támogatással valósult meg. A Bakony kedvező fényszennyezettség eredményei alapozták meg egy komplex csillagászati élménycentrum megvalósítását Bakonybélben.

A Pannon Csillagdában űrkutatási és csillagászattörténeti kiállítások, digitális planetárium, előadóterem, és professzionális távcsövek kapnak helyet. A teleszkópok az éjszakai égbolt mellett, a Nap megfigyelésére is alkalmasak. A Pannon Csillagda időjárás és szezon független turisztikai attrakció, hozzájárul a csillagos égbolt örökségének védelméhez.

Kapcsolódó anyagok:

Pannon Csillagda Bakonybélen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás