Fenntarthatóság – Klímaváltozás – Dekarbonizáció -XVIII. LCA Konferencia

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2023. november 06. - 2023. november 07.

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Szeretnénk meghívni Önt a XVIII.  LCA Konferenciára. Az LCA konferencia a hazai életciklus-elemzéssel foglalkozó szakemberek éves fóruma, ahol rendszeresen bemutatásra kerülnek az új a kutatási eredmények és diplomamunkák.

A konferencia időpontja 2023. november 6-7, helyszíne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampusza.

A konferenciát jelenléti módon rendezzük meg.

“Fenntarthatóság – Klímaváltozás – Dekarbonizáció”
XVIII. Hazai LCA konferencia az LCA Center Magyar Életciklus-elemzők Szakmai Egyesülete és az NKE Környezeti Fenntarthatósági Intézete szervezésében

Egyesületünk immár 18. alkalommal rendezi meg a hazai életciklus-elemzéssel foglalkozó vagy aziránt érdeklődő szakemberek éves fórumát, az LCA konferenciát. Ezúttal központi kérdés a klímaváltozás és a környezeti hatások mérséklését megalapozó életciklus-elemzések bemutatása, illetve a termékek és szervezetek dekarbonizációját elősegítő életciklus hatásértékelések. Az életciklus-elemzések jelentősége napjainkban egyre nagyobb teret hódít. Fontos szerepe van abban, hogy segít azonosítani a környezeti terheléseket és hatásokat egy termék vagy egy technológiai folyamat életciklusa során, és ugyanakkor lehetőséget teremt az optimalizálásra vagy a hatások mérséklésére környezetbarát innovatív megoldásokkal. Már a tervezés során rávilágít a várható környezeti hatásokra, és alternatív szcenáriókkal segíti a környezetbarát megoldások felé történő elmozdulást. Támogatja a döntés-előkészítést, a jogszabályi megfelelés biztosítását, és a fogyasztók értékítéletét is képes befolyásolni.

A konferencián a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, lehetőséget biztosítunk a hazai LCA kutatási eredmények bemutatására.

A 2023. évi LCA konferencia 3 blokkból épül fel:

  • Napjaink kihívásai és a rájuk adott válaszok – elméleti megközelítésben;
  • LCA esettanulmányok – a jelentkezések függvényében akár több szekcióra bontva;
  • A digitális transzformáció dekarbonizációs hatása – NKE megbízásából végzett kutatási projekt eredményeit bemutató workshop.

A konferenciára olyan előadásokat várunk, amelyek illeszkednek a fenti területkehez és bemutatják

  • a fenntarthatósággal, klímaváltozással, körforgásos gazdasággal és dekarbonizációval kapcsolatos eddigi eredményeket, különösképpen az LCA szerepére fókuszálva,
  • a hulladékgazdálkodás új kihívásait,
  • az LCA területén bekövetkező módszertani fejlesztéseket a környezeti, a társadalmi vagy az életciklus-költség területén.

Várjuk azon LCA esettanulmányok és kutatási eredmények bemutatását, amelyek a különböző ágazatokhoz kapcsolódnak, segítve ezáltal a fenntartható terméktervezést, a környezeti teljesítmény javítását, a fogyasztói döntéshozatalt, vagy a közbeszerzések megalapozását.

Várjuk hallgatók és PhD hallgatók jelentkezését LCA témában készült kutatómunkájuk bemutatására.

Előadói regisztráció: 2023. szeptember 25.

A regisztrációt követően kiküldjük az absztrakt beadási sablont melyben kérjük adja meg az előadás címét, előadó nevét, szerzők nevét, munkahelyét és emellett egy 1500 karakteres absztraktot is.

Az absztraktok leadási határideje: 2023. október 10.

Lehetőséget biztosítunk a prezentációk cikk formájában való megjelenésére az ECO-MATRIX folyóiratunkban.

A konferencia egyben a “Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság támogatásával megvalósult kutatás” disszeminációja is. A részvétel regisztrációhoz kötött!

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 1441 Budapest, Ludovika tér 2.

Regisztrálni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Bővebb információ: lcacenter@lcacenter.hu 

Szeretettel várjuk a rendezvényen és reméljük hamarosan találkozunk!

LCA Center Egyesület

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás