Az avarkezelés és parkfenntartás alternatív megoldásai

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2024. február 07. - 2024. február 07.

Helyszín: Cziffra György Közösségi ház, Bp. XXII. Nagytétényi út 276.

URL: https://zoldjovo.hu/

Email cím: zoldjovo@zoldjovo.hu

Az elmúlt időszakban felvetődött a közterületeken, parkokban jellemző avarkezelés igen káros gyakorlata, a lehullott levelek összeszedése, még a téli időszakban is, a bokrok, fák alól is kiszedve, majd elszállítva. E gyakorlatnak a gazdasági vetületein túl komoly környezeti kárai vannak, az avarban télre megbújó rovarok, hüllők, emlősök pusztítása, a talaj fedetlenné válása, kiszáradása, és a tápanyag utánpótlás természetes folyamata megszakítása. E tágabban közterület, park fenntartási kérdéskört februári ülésünkön napirendre tűzzük.

Itt az illetékesekkel konzultálva a FŐKERT a területi üzemegység vezetőjét, Cserna Hajnalkát delegálja szakértőként az összejövetelre, aki elmondja majd a FŐKERT-nél kialakított gyakorlatot. Ezen túl pedig kitérünk az alternatív megoldásokra, a jó gyakorlatokra, példákra az avar kezelés és a közterület és park fenntartás területein. Meghívjuk még az összejövetelre a helyi önkormányzati bizottság tagjait és a Zöld iroda, valamint a városüzemeltetés képviselőit is.

Következő összejövetelünket február 7-én szerdán este 6-tól tartjuk a Cziffra György Közösségi Házban, Nagytétényi út 276.

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás