Hirdetés

Hatalmas halpusztulás történt a Kis-Balatonon – tájékoztatták a Pecaverzumot helyi horgászok, akiktől fényképeket is kaptunk, de videók is megjelentek az interneten. A beszámolók szerint főként harcsák, pontyok, süllők és dévérkeszegek hullottak el. A pecaverzum kereste az illetékeseket, de cikkük megjelenéséig válaszokat nem kaptak.A Kis-Balaton két, egymáshoz csatlakozó tározó medencéből áll két vármegye határán, a Balatontól délre. Az első tározó Somogy vármegyében található, Vörs község közelében. A másik Zala vármegyében fekszik és Zalavár, Zalaszabar, Nagyrada, Garabonc és Balatonmagyaród községek határolják. A halpusztulás a Somogy vármegyei vízterületen történt, a 2-es tározón.

„Ökológiai katasztrófa, hatalmas harcsák, húsz-harminckilós pontyok vesztek oda” – nyilatkozta egy szemtanú.

halpusztulás Kis-Balaton 2024 aug. közepe. forrás pecaverzum.hu

Egy hosszabb videó is megjelent öt napja. „Itt állok 2-es tározónál, állok egy zsilipen, és brutális látvány fogadott. Töménytelen mennyiségben döglött halak, amerre a szem ellát, mindenfele. Borzalom, egyszerűen hihetetlen, ilyet nem is láttam még életemben. Ilyen mértékű halpusztulás szerintem nem volt még soha a Kis-Balatonon. Kilométer hosszan lehet látni, hogy végig tele van döglött hallal a Kis-Balatonnak ez a tározója” – adott helyszíni tájékoztatást Boncz István.

Drámai képeket kaptak olvasóiktól a parton heverő haltetemekről és az egymás hegyén-hátán álló fekete zsákokról, amelyekbe a dögöket gyűjtötték össze. Részletek a pecaverzumon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás