Hirdetés

A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet, értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban.

Több száz előadás és bemutató a vidéki élethez kapcsolódó minden témában. Egyesületek, alapítványok, közösségek mutatkoznak be, de egyéni utak, választások és azok eredményei is megismerhetőek. A fesztivál 2015-ben született önkéntes, lelkes segítők, szervezők munkájának köszönhetően.

2017-ben Gyüttment vándorfesztivállá alakult,
és két év után útra kelt Csobánkapusztáról a Vas megyei Oszkóra. Az Ozone Tv ma esti Egyenlítő c. műsorának vendége Csatlós Regina a fesztivál főszervezője elmondta az augusztusban megrendezésre kerülő fesztivált a szervezők szeretnék családias hangulatban tartani, ezért a létszám maximum napi 1000 fő. Az Oszkói Szőlőhegyen számos program, előadás mentén bemutatkozik Oszkó és környéke is, szó lesz a helyi szőlőművelésről, a hegyháti Borbarát Kör munkájáról, az erdei iskoláról, a turizmusfejlesztésről, és a Hegypásztor Kör történetéről, tevékenységéről.

A szervezők tudatos döntése volt, hogy vándorfesztivállá alakították a Gyüttmentet, mivel így fejleszteni tudják a vidéket és a helyi gazdaságot is erősítik. Szeretnének olyan házigazdákkal együttműködni, akikkel közösen kézzel fogható, gyakorlati segítséggel szolgálhatják a vidékre költözőket. A szervezők ezen kívül az alternatív életmódot választókat, a gyüttmenteket szeretnék segíteni abban, hogy egymást támogató és erősítő közösséggé válhassanak. 
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás